Vragen en antwoorden m.b.t. uw laserbehandeling bij onze huidtherapeut tijdens coronavirus


Beste patiënt,

Helaas hebben we door het coronavirus uw behandeling d.m.v. laser ontharen niet kunnen voortzetten zoals u van ons gewend bent. Uit onze gegevens blijkt dat u al enkele behandelingen heeft ondergaan. Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, hopen we hiermee ook antwoord te geven op vragen die u mogelijk heeft.

 

Door het coronavirus is mijn behandeling (tijdelijk) gestaakt. Kan ik hierdoor een minder goed effect verwachten?

De haren die al in de actieve groeifase zijn behandeld, zijn vernietigd en komen niet meer terug. De haren die al wel beschadigd waren, waardoor ze langzamer gaan groeien, krijgen hierdoor wel de kans om iets te herstellen. Daardoor kan het lijken alsof er minder effect is van de behandeling, maar zodra we weer kunnen behandelen zullen deze haren ook weer als eerste wegblijven.

 

Mag ik als het coronavirus “voorbij” is weer direct starten met laseren?

Ja, zodra wij weer patiënten mogen zien en behandelen kunnen we weer starten. Dit is echter wel afhankelijk of het behandelend gebied is verkleurd door de zon. Het behandelend gebied mag 6 weken voorafgaand aan de behandeling niet in de zon/zonnebank zijn geweest.

De laser richt zich op het pigment (van de haar). Als u bruiner bent geworden door de zon/zonnebank kan de laser minder goed onderscheid maken tussen de haar en de huid. Hierdoor bestaat een kans dat er tijdens de behandeling blaren of brandwonden kunnen ontstaan die in sommige gevallen blijvende schade kunnen aanrichten in de vorm van pigmentvlekken en/of littekens. Dit willen wij natuurlijk graag voorkomen.

 

Heb ik nu meer behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te krijgen?

In principe heeft u niet meer behandelingen nodig dan in eerste instantie met u is besproken. Tijdens de zomerperiode staken we geregeld de behandeling, omdat de meeste mensen ook graag van het zonnetje willen genieten. Dan zit er net als nu ook een langere periode tussen de behandelingen. We zien dat er na de zomer vaak niet meer behandelingen nodig zijn en verwachten dat nu tijdens de periode met corona ook niet.

Bij de eerstvolgende keer dat er weer een behandeling gepland staat, kunnen we waar nodig het behandelplan aanpassen/bijstellen en kijken naar wat voor u het beste is.

 

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Neem gerust contact met ons op als u meer vragen heeft.

 

Met vriendelijke groet,

Huidtherapeuten Femke, Jorien, Noortje, Sylvia & Thérèse

 

Delen

Gerelateerd nieuws