Ptosis

De levatorspier trekt normaliter het bovenooglid omhoog. Wanneer deze spier niet goed functioneert, blijft het bovenooglid lager hanger dan normaal. Als gevolg hiervan is maar een klein deel van het oog te zien. De medische term hiervoor is: ptosis.

Vormen Ptosis

Er zijn meerdere vormen van ptosis. De oorzaak kan een aangeboren afwijking of een spierziekte zijn, maar is meestal een gevolg van ouderdom. Ptosis kan verbeterd of zelfs helemaal verholpen worden met een ooglidcorrectie.

Storend gezicht

Een overhangend ooglid kan vervelende klachten geven. Het geeft niet alleen een vermoeide uitstraling en vermoeide ogen, het belemmert ook een goed zicht en kan hoofdpijn veroorzaken. Met het naar boven kijken, zit het bovenooglid in de weg. Ptosis is dus een serieuze en lastige aandoening. Veel mensen krijgen deze aandoening op latere leeftijd aan één oog, soms aan beide ogen. Dit is dus iets anders dan een hangend ooglid door een slappe huid, te veel vetweefsel of te veel vocht.

 

Plaatselijke verdoving

De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Overleg met de gespecialiseerde aangezichtschirurgen in de Mauritskliniek welke behandelmogelijkheden er voor u zijn.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door verzekeraars.

Hier vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

  • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
  • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
  • U wordt behandeld door ervaren specialisten
  • De Mauritskliniek heeft vier vestigingen; bekijk de vestiging bij u in de buurt
  • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
  • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een correctie van uw hangende oogleden? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).