Vraag en antwoord onderooglidcorrectie

Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie? Welk resultaat mag ik verwachten als ik mijn wallen of ‘zakken’ weg laat halen? Doet de ingreep pijn? Veel mensen vragen zich dit af.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over een onderooglidcorrectie.

 • Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie?
 • Wat is het verschil tussen ‘vetwallen’ en ‘vochtwallen’?
 • Doet een onderooglidcorrectie pijn?
 • Hoe zie ik eruit vlak na de ingreep?
 • Waar moet ik op letten na de ingreep?
 • Wanneer mag ik weer werken?
 • Wanneer mag ik weer sporten?
 • Welk resultaat biedt een onderooglidcorrectie?
 • Blijven er littekens achter?
 • Blijven mijn oogleden voor altijd strak?
 • Wat kost een onderooglidcorrectie bij de Mauritskliniek?
 • Vergoedt mijn zorgverzekering de ingreep?

Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie?

Heeft u wallen onder de ogen, ook als u niet vermoeid bent? Vaak wordt dit veroorzaakt door een ouder wordende huid. De huid wordt slapper en gaat hangen, daardoor ontstaan wallen of ‘zakken’. Een onderooglidcorrectie kan dan de oplossing voor u zijn. U heeft geen wallen meer en ziet er jonger en frisser uit.

Wat is het verschil tussen ‘vetwallen’ en ‘vochtwallen’?

Wallen onder de ogen zijn meestal gevuld met vetweefsel. Dat is prima te verwijderen met een onderooglidcorrectie. Het kan ook zijn dat er sprake is van vochtwallen in plaats van vetwallen. Bij vochtwallen is een onderooglidcorrectie niet de juiste behandeling. Twijfelt u? Bespreek dit met een chirurg van de Mauritskliniek. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Doet een onderooglidcorrectie pijn?

U krijgt tijdens de behandeling een plaatselijke verdoving. U zult geen of hoogstens minimale pijn voelen. Sommige patiënten hebben wel wat last van napijn. U mag dan paracetamol gebruiken. Werkt dit niet? Neem dan contact op met de Mauritskliniek.

Hoe zie ik eruit vlak na de ingreep?

Direct na de ingreep zijn de hechtingen afgeplakt met pleisters. Het operatiegebied rond de ogen is in het begin vaak wat gezwollen. Ook zijn dan vaak bloeduitstortingen te zien. De zwellingen en bloeduitstortingen trekken na een of twee weken vanzelf weg.

Ooglidcorrectie

Waar moet ik op letten na de ingreep?

Voorkomen moet worden dat na de ingreep druk op uw ogen ontstaat. Dit belemmert de genezing. Daarom mag u de eerste week niet tillen, bukken en zwaar lichamelijk werk doen. We raden u aan zeker de eerste week rust te nemen, dus ook nog even niet te werken. Uw ogen krijgen dan de rust om goed en mooi te genezen.

Wanneer mag ik weer werken?

Het duurt enkele maanden voor uw littekens helemaal zijn vervaagd. Ze zijn niet of nauwelijks meer zichtbaar, omdat ze ‘weggewerkt’ zijn in een huidplooi. De huid is weer glad, overtollig vet is verwijderd, u heeft geen wallen meer onder de ogen. U ziet er jonger en frisser uit. En dat overtollige vet onder de ogen komt niet meer terug, dus u zult hier nog jarenlang plezier van hebben.

Wanneer mag ik weer sporten?

De ene sport is de andere niet, maar in zijn algemeenheid mag u weer rustig starten met sporten als de hechtingen verwijderd zijn. Dus na ongeveer een week. Komt er tijdens het sporten druk op de oogleden te staan? Dan is het beter nog even te wachten. Na vier tot zes weken zijn de meeste patiënten weer in staat met volle inzet hun sport te beoefenen.

Welk resultaat biedt een onderooglidcorrectie?

U ziet al resultaat na één à twee weken, als de hechtingen verwijderd zijn en eventuele zwelling en bloeduitstortingen zijn weggetrokken. De wallen zijn verdwenen, u ziet er jonger en frisser uit.

Blijven er littekens achter?

We maken tijdens de behandeling kleine sneetjes (incisies) in de huid onder het oog. Na verloop van tijd zijn deze voor omstanders niet meer te zien, omdat ze wegvallen in de plooien van de huid. Vlak na de ingreep is het littekentje nog wat rood en daardoor meer zichtbaar. Dat trekt na verloop van tijd weg.

Blijven mijn oogleden voor altijd strak?

U heeft jarenlang plezier van de ingreep, hoogstwaarschijnlijk hoeft u de ingreep niet te herhalen. Het kan zijn dat na bijvoorbeeld tien jaar of langer de huid weer wat veroudert en toch wat slapper wordt. Stoort u zich hieraan? Dan kunt u overwegen uw onderoogleden opnieuw te laten corrigeren. Onze ervaring is dat dit niet vaak gebeurt.

Wat kost een onderooglidcorrectie bij de Mauritskliniek?

De kosten van een onderooglidcorrectie bedraagt € 1.650,- . Als u de onderooglidcorrectie combineert met een bovenooglidcorrectie, betaalt u € 2.325,-.

 

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Vergoedt mijn zorgverzekering de ingreep?

Het doel van een onderooglidcorrectie is om u er beter uit te laten zien. De ingreep dient dus een cosmetisch doel. Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door verzekeraars. Mauritskliniek heeft geen contract afgesloten voor deze ingreep.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door verzekeraars.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Onderooglidcorrectie€ 1.650
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325

Prijzen met ingang van 1 maart 2020.
Prijswijzigingen voorbehouden.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

 • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
 • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
 • U wordt behandeld door ervaren specialisten
 • De Mauritskliniek heeft vier vestigingen; bekijk de vestiging bij u in de buurt
 • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
 • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een correctie van uw bovenoogleden? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).