Hoe verloopt het bezoek aan de kliniek tijdens Corona?


Naar aanleiding van de snelle versoepelingen informeren we u graag over het huidige beleid binnen Mauritskliniek.

Afspraak

Uw behandelaar kijkt voorafgaand aan uw vervolgafspraak of deze eventueel telefonisch of via een videoconsult  kan plaatsvinden. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd. Wanneer u niets hoort dan blijft u afspraak zoals deze is bevestigd.

Bezoek aan de kliniek

Voor uw en onze veiligheid vragen wij het volgende als u naar 1 van onze klinieken komt:

  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek. De 1.5 meter afstand kan niet altijd gewaarborgd worden in de kliniek.
  • In de spreekkamer kan op 1,5 meter van uw behandelaar het mondkapje af worden gedaan. Indien u geen mondkapje heeft, dan bieden wij u deze aan.
  • Wij verzoeken u vriendelijk hooguit 15 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig te zijn.
  • Indien u met een begeleider naar de kliniek komt, dan verzoeken we uw begeleider buiten de kliniek op u te wachten. Kinderen, ouderen of patiënten die noodzakelijke begeleiding nodig hebben (bijv. een tolk), mogen met één ouder/begeleider komen.
  • Indien u gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op het coronavirus, kunnen we u niet in de kliniek ontvangen. We verzoeken u ons te bellen om uw afspraak te verzetten. Gezondheidsklachten die kunnen duiden op het coronavirus zijn: niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of koorts met een temperatuur boven de 37,5 graden.
  • Bij binnenkomst wordt u gevraagd of er klachten zijn en verzoeken wij u uw handen te desinfecteren. Na desinfecteren verzoeken we u zo min mogelijk materialen (inclusief eigen mobiele telefoon) aan te raken.
  • We vragen u 1,5 meter afstand te houden tot onze medewerkers en andere patiënten.
  • De behandelaar zal geen handen met u schudden.

 

Voor algemene vragen over het coronavirus en de actuele ontwikkelingen en maatregelen vanuit het Rijk verwijzen wij u naar de RIVM website.

Vergelijkbare vragen