Blauwlicht therapie - Mauritskliniek

Blauw lichttherapie

Huid


Wanneer je last hebt van acne kan dat heel vervelend zijn. Je probeert deze plekjes vaak te camoufleren zodat mensen dit niet zien of dat je er niet steeds aan hoeft te denken. Acne kan jarenlang aanhouden, maar is er dan niets aan te doen naast het eindeloos uitproberen van verschillende crèmes of andere producten? Jawel!

Onze huidtherapeuten zijn oa. gespecialiseerd in het behandelen van acne met blauw licht. Blauw lichttherapie werkt antibacterieel en kan daarmee de vorming van nieuwe ontstekingen voorkomen. Omdat er geen ultraviolet- of infrarood licht vrij komt bij blauw lichttherapie is het niet schadelijk voor de huid. Er is dus ook geen sprake van een verhoogd risico op huidkanker.

De behandeling van acne met blauw licht wordt in kuurvorm gegeven. Twee maal per week wordt de acne gedurende 20 minuten belicht, waarbij de lamp 5 tot 10 centimeter boven uw gezicht hangt. De totale behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De kuur bestaat uit 8-10 behandelingen.

Voordat je begint aan de kuur zal er een foto gemaakt worden van de acne. Dit gebeurt ook aan het eind van de behandeling om het resultaat van de behandeling te kunnen bespreken. Voor de belichting wordt de huid gereinigd om onzuiverheden te verwijderen. Na de behandeling wordt er een verzorgende crème aangebracht. Van de behandeling zelf voel je niks, hooguit wat warmte. Er zijn ook geen bijwerkingen bekend.

Tip: behandelingen bij onze huidtherapeut worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg dus je zorgverzekeraar voor de mogelijke vergoedingen.

Benieuwd wat onze huidtherapeuten voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met 088-6287400

Gerelateerde behandelingen

Acne behandeling

Acnetherapie is per patiënt en per vorm van acne verschillend. Het accent van de behandeling ligt in alle gevallen op het reinigen van de huid. Het doel is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Blauw lichttherapie tegen acne

Het doel van blauw lichttherapie is het neutraliseren van de P.acnes bacterie, waardoor de huid met acne verbetert.

Littekentherapie

Er bestaan vele verschillende behandelmethoden, de methode die gebruikt wordt hangt af van het soort litteken. Bij de Mauritskliniek behandelen we middels littekenmassage, in sommige gevallen gecombineerd met siliconenpleisters.

Peeling

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd ter verbetering of verjonging van de huid. Kleine beschadigingen in de huid, zoals pigmentvlekken, acne, kleine littekens en rimpels verdwijnen.

Peelingbehandeling bij Mauritskliniek
Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws