Laser Ontharen Donkere Huid Nd YAG Laser_Mauritskliniek

De veilige en effectieve ontharingslaser voor de donkere huid

Huid


Veel lasers tegen overbeharing zijn niet geschikt voor mensen met een donkere huidskleur. Bij de meeste onthaarlasers lopen mensen met een donkere huid het risico op verbranding van de huid en donkere verkleuringen. Maar met de Nd:YAG laser is dit probleem opgelost en is het wel mogelijk om mensen met een donkere huidskleur veilig te ontharen. Het verschil tussen een “standaard” onthaarlaser en de Nd:YAG laser is dat deze laser op een andere golflengte werkt. Hierdoor wordt er warmte afgegeven aan het bloedtoevoerende vaatje naar het haarzakje i.p.v. aan het pigment van de haar/huid. Hierdoor wordt het pigment van de huid niet aangetast maar worden de haarzakjes wel beschadigd waardoor de kans groter is dat het haarzakje geen nieuwe haar meer kan produceren.

Bij Mauritskliniek wordt er gewerkt met de Duetto MT. Dat is een combinatie van Alexandrite en de Nd:YAG laser die ook afzonderlijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Wat doet de Nd:YAG laser?

De Nd:YAG laser werkt, in tegenstelling tot de Alexandrite (755nm), op een hogere golflengte van 1064nm. De Nd:YAG laser kan voor verschillende behandelingen worden ingezet:

  • Ontharen bij de donkere huid
  • Couperose
  • Spinnenkopjes
  • Angiomen/ hemangiomen
  • Kleine gesprongen vaten op de benen (besenreisen)

Wat moet je doen vóór de behandeling van de laser?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden voorafgaand aan de behandeling met de laser:

  • Zorg dat het behandelend gebied niet zongebruind is. Dit betekent dat je het beste 6 weken vóór de behandeling geen gebruik kan maken van de zonnebank of zelfbruinende middelen zoals spray-tan of zelfbruiner.
  • Wij adviseren om 6 weken vóór de behandeling het behandelend gebied zo goed mogelijk uit direct zonlicht te houden en regelmatig – elke 2 uur – SPF 30 of meer te gebruiken.
  • 6 weken vóór de behandeling mag je geen haar (meer) verwijderen door middel van harsen, ontharing crème, een pincet of touw. Voor de behandeling is het belangrijk dat het haar nog vastzit in het haarzakje. Wanneer één van de bovenstaande onthaarmethodes wordt gebruikt zal de behandeling onvoldoende effect hebben. Scheren of haren afknippen mag nog wel.
  • Zorg dat je vlak voor de behandeling geen parfum, dagcrème, bodylotion, make-up of deodorant gebruikt. Zorg dat je huid schoon is van deze producten.

Hoe werkt de Nd:YAG laser bij ontharing?

De laser produceert warmte, deze warmte wordt afgegeven aan het bloedtoevoerende vaatje naar het haarzakje en beschadigd het haarzakje zodanig waardoor er geen nieuwe haar meer geproduceerd kan worden. Deze warmte is tijdens de behandeling voelbaar.

Voor de effectiviteit van de laserbehandeling is het belangrijk dat de haren in de anagene fase zitten, ook wel de groeifase genoemd. Haren groeien namelijk in een cyclus. Op elk willekeurig moment bevindt elke haar zich in een ander deel van deze (groei)cyclus. Dit is ook de reden waarom er meerdere behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken. Gemiddeld zijn er ongeveer 8 – 10 behandelingen nodig.

Adviezen na de laser onthaarbehandeling

  • Na de behandeling wordt, zo nodig, het behandelde gebied gekoeld. Het gebied kan rood worden en soms rondom het haarzakje wat zwelling geven. Deze verschijnselen gaan na verloop van tijd weg.
  • We raden aan om 24 uur na de behandeling zo min mogelijk gebruik te maken van producten zoals make-up, parfum, crèmes, etc.. Zo heeft de huid tijd om te genezen en kan de overige warmte de huid kan verlaten.
  • Minimaal 6 weken na de behandeling wordt dagelijks gebruik van minimaal SPF 30 iedere 2 uur geadviseerd.
  • Heeft u te maken met andere klachten of blijven de klachten langer aanhouden dan normaal? Neem dan contact op met de kliniek.

Interesse in een laser ontharen behandeling?

Behandeling in het gezicht (dames) wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed door de zorgverzekering. Tijdens de intake bij de huidtherapeut zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is.

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws