huidtherapie behandelingsteam - Mauritskliniek

Dag uit het leven van onze huidtherapeut

Huid


Omkleden in mijn witte uniform, daarna met een kop koffie de computer opstarten. Even snel de e-mail doorkijken om de belangrijke dingen niet te missen. Dan dossier van eerste client doorlezen.

Deze meneer komt voor rode vaatjes rond om zijn neus. Twee jaar gelden was hij zo fijn geholpen met goede resultaten. Hij wil daarom graag weer komen toen hij in de spiegel weer een vaatje zag. Een uitgebreide intake is hierdoor overbodig. Ik vraag naar zijn gezondheid toestand, hierin zijn geen veranderingen. Ook is meneer de afgelopen 6 weken niet in de zon geweest en kan dit de komende 6 weken ook goed vermijden. De huid is niet gekleurd door de zon. Er staat niets de behandeling in de weg. We lopen naar de laser-kamer, daar programeer ik de laser. We zetten een bescherm bril op w aarna ik het vaatje weg laser. Dan nog dossier bijwerken, factuur aanmaken, kamer opruimen en door naar de volgende patiënt.

Deze mevrouw komt voor het aanmeten van steunkousen in verband met pijnklachten door spataderen. Na het meten bestel ik direct de kousen. En maken we een afspraak over 3 weken voor het ophalen / passen van de kousen. Nu komt er een vrouw die al 4x eerder is geweest voor bovenlip laseren. Het gaat erg goed, de hoeveelheid haren is al gehalveerd. We verwachten dat we nog 4 behandelingen nodig hebben. Deze behandeling is in 5 minuten gebeurt en is nauwelijks pijnlijk. Mevrouw heeft thuis al de haren geschoren. Dus kan ik direct beginnen. Na de behandeling even de huid koelen en klaar.

De volgende patiënt wacht al op me. Een jonge man van 23 jaar, is onder behandeling geweest bij de dermatoloog voor zijn acne klachten. Zijn huid is op dit moment rustig, maar helaas zijn er wel littekens ontstaan. Vandaag gaan we starten met de behandeling om deze te verminderen. Twee weken geleden hebben we al gesproken over TCA peeling, hij is toen begonnen met de thuis behandeling. Hierdoor is de huid goed gehydrateerd. Vandaag hebben we de eerste peeling van een serie van 4. Op de schone huid brengen we de vloeistof aan, na enkele minuten is de huid wat rood aan het worden. De tweede laag, meneer gaat het nu wel voelen. Na enkele minuten inspecteer ik de huid. Voor het mooie resultaat wil ik toch graag nog een laagje aanbrengen. Meneer krijgt een waaier. En we brengen de derde laatste laag aan. Nu zie ik een mooie huidreactie. Er zijn witte vlekken zichtbaar “frosting”. Dit betekend dat we echt werken op huid vernieuwing / verbetering. De komende dagen zal de huid van meneer gaan vervellen, de oude huid laat los. Om dit proces zonder complicaties te laten verlopen hebben we goed contact met meneer en krijgt hij alle leefregels mee op papier. We brengen nog een herstellende creme aan, zodat de huid weer comfortabel voelt. Meneer geeft aan dat zijn huid weer normaal aanvoelt. Maar als hij in de spiegel kijkt, is hij blij dat hij niet terug naar zijn werkt hoeft.

Mijn volgende patiënt zit al klaar, mevrouw van 50 jaar wil graag haar huid optimaal verzorgen. We hebben daarom gekozen voor TCA peeling, hiermee kunnen we beginnende fijne lijntjes en rimpels corrigeren. Mevrouw heeft vandaag de 3de behandeling en is al erg blij met de resultaten. Ze komt iedere 14 dagen op donderdag, dan is de vervelling van de huid vaak in het weekend. Dit is prettig ivm het werk.

Nadat mevrouw klaar is heb ik even pauze. Lekker even bijkomen met een kopje koffie samen met mijn collega’s. Eén van onze dermatologen loopt langs en vraagt of ik even wil meekijken bij een patiënt. Dit is het fijne van werken in een multi-disciplinair team, de lijntjes zijn kort en op deze manier kan een behandelplan op maat gemaakt worden, zodat een optimaal behandelresultaat volgt. Anno 2020 vind ik het prettig om mensen eerlijk te informeren en een realistisch verwachtingspatroon te schetsen.

Vanmiddag weer een vol programma. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn vak zo leuk.

 

 

 

Delen

Gerelateerd nieuws