Dermatoloog Lisanne Secker genomineerd voor Communicatieprijs met kinderboekje "Zalfje"


Onze dermatoloog Lisanne Secker is naast bevlogen arts ook begenadigd illustrator…. en die twee talenten heeft ze gecombineerd in het Kinderboekje “Zalfje”, dat ze samen met een collega-dermatoloog heeft gemaakt.

En dat boekje is nu genomineerd voor de communicatieprijs van het Medisch Contact! Wij als Mauritskliniek zijn nu al heel trots op onze dokter, maar het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als ze dit ook gaat winnen. Dus: stem op Lisanne via deze link!

“Zalfje” stimuleert therapietrouw

Smeren en blijven smeren, dat is belangrijk om eczeem te behandelen. Maar hoe leg je dat op een begrijpelijke manier uit aan een kind in de basisschoolleeftijd, dat wel iets leukers kan verzinnen?

Ouders van kinderen met matig tot ernstig eczeem krijgen met het geïllustreerde voorleesboek Zalfje een middel om hun kinderen te betrekken bij hun eigen behandeling – en daarmee acceptatie en therapietrouw te verhogen.

Zalfje is een luchtig en vrolijk verhaal op rijm, waarin een zalftube ’s avonds tot leven komt. Hij legt de jonge Bram uit waarom diens huid jeukt en wat hij daaraan kan doen (minder lang en heet in bad, elke dag smeren).

Het boek is bedacht door kinderdermatoloog Elodie Mendels (Erasmus MC) en geschreven door jeugdtheatermaker Alexander de Bruijn. De zachte aquareltekeningen zijn van dermatoloog Lisanne Secker (Mauritskliniek).

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws