In de media: Mauritskliniek regiocentrum voor huidproblemen


De Mauritskliniek in Nijmegen is tijdelijk beschikbaar als centraal behandelcentrum voor patiënten met huidkanker en acute huidproblemen in deze regio.

Mauritskliniek regiocentrum huidproblemen | Gelderlander

Ziekenhuizen en huisartsen kunnen patiënten met bijvoorbeeld verdenking op huidkanker, vochtproblemen in de benen en wondinfecties hiernaar doorverwijzen. ,,Zo spelen we tijd vrij voor de ziekenhuisartsen. Hun inzet is nodig voor de te verwachten hausse aan coronapatiënten. Wij kunnen op deze manier ons steentje bijdragen om die zorg in zo goed mogelijke banen te leiden”, aldus algemeen directeur Robert Marseille van de Mauritskliniek.

De Mauritskliniek gaat niet, zoals de Sint Maartenskliniek, coronapatiënten opvangen die al flink hersteld zijn. ,,Dat is niet te realiseren, omdat we geen beddencapaciteit hebben en onvoldoende medewerkers die zijn opgeleid om 24 uurszorg te leveren. We hebben ook geen beademingsapparatuur.” Helemaal uitgesloten is de opvang van coronapatiënten overigens nog niet. ,,Als de nood echt aan de man komt, gaan we de zaak opnieuw bekijken.”

Op een normale werkdag ontvangt de Mauritskliniek aan de Sint Canisiussingel 150 patiënten. Nu zijn dit er veel minder, om het aantal contacten en daarmee mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. ,,We hebben veel afspraken waarbij geen spoed is, verzet. Ook doen we meer consulten met beeldverbinding.”

Voor bezoekende patiënten worden strikte veiligheidsregels in acht genomen. ,,Een doktersassistent meet voor binnenkomst de temperatuur van alle patiënten. Iedereen moet de handen wassen. Wie hoest of andere verkoudheidsverschijnselen heeft, wordt vooraf verzocht niet naar de kliniek te komen.” De zorg voor dermatologischeoncologische patiënten blijft doorgaan. ,,Zodat het weghalen van verdachte plekjes direct of op korte termijn kunnen blijven plaatsvinden.” Indien nodig zal personeel van de Mauritskliniek ingezet worden in ziekenhuizen in de omgeving.

 

Gelderlander | 25 maart 2020

Frank Hermans

Delen

Gerelateerd nieuws