beach volleybal team nederland - huidonderzoek

Nederlandse topbeachvolleyballers gescreend op verdachte huidplekken en zonneschade

Huid


Den Haag –  Op de sportcampus Zuiderpark, o.a. kweekvijver van de Nederlandse top van het beachvolleybal, zijn dinsdag 2 april jl. beachvolleyballers van Beach Team Nederlanden hun coaches door dermatoloog dr. K Houtman gescreend op huidkanker. Dit is één van de uitkomsten van de samenwerkingsovereenkomst tussen het CTO Metropool (Centrum voor Topsport en Onderwijs) en Mauritskliniek.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Langdurige blootstelling van de zon is de belangrijkste oorzaak. Buitensporters brengen jaarlijks veel tijd buiten en in de zon door. CTO Metropool en Mauritskliniek vinden elkaar in de ambitie en verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de gezondheid van de (top)sporters. Met de samenwerking screent de Mauritskliniek de topsporters, talenten en coaches van de zeil- en beachvolleybalprogramma’s van het CTO Metropool eenmaal per jaar op huidschade. Naast deze screening verzorgt Mauritskliniek plenaire voorlichtingsbijeenkomsten voor alle sporters en coaches binnen het CTO Metropool om bewustwording en  preventieve maatregelen te kunnen nemen tegen huidschade.

Edwin Lodder (manager CTO Metropool): “Onze Nationale selecties zeilen en beachvolleybal brengen jaarlijks heel veel tijd buiten door en komen door de Buitenlandse toernooien zeer regelmatig in hele zonnige gebieden die dicht(er)bij de evenaar liggen. Huidschade door zon loert om de hoek. Het is geweldig dat we deze topsporters en hun begeleiding door deze samenwerking jaarlijks een huidcheck kunnen aanbieden en daarnaast kunnen adviseren hoe zij preventief maatregelen kunnen nemen tegen zonschade”.

Robert Marseille (algemeen directeur Mauritskliniek): “Om huidkanker te kunnen genezen is het van groot belang om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Maar; voorkomen is nog altijd veel beter dan genezen. We zijn trots dat we met deze samenwerking jaarlijks de groep topsporters van het CTO Metropool preventief kunnen controleren maar vooral ook om ze te kunnen informeren en adviseren over het herkennen en voorkomen van huidschade. Daarnaast hopen we op deze manier iedereen die veel buiten werkt of sport te bereiken en hen bewust te maken van het belang van smeren en controleren”.

 

Over CTO Metropool

Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) biedt talentvolle sporters een unieke kans om fulltime trainen, studeren en wonen in Den Haag te combineren. Professionele voorzieningen en minimale reistijd voor de sporter staan hierbij centraal.

 

Over Mauritskliniek

Mauritskliniek is een gespecialiseerd behandelcentrum op het gebied van dermatologie, spataderen en medisch-cosmetische zorg. In de vier vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht wordt zowel verzekerde als onverzekerde zorg aangeboden. Naast de algemene dermatologie richt de Mauritskliniek zich onder meer op de behandeling van huidkanker, allergieën, overmatige transpiratie en spataderen.

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws