Vragen en antwoorden m.b.t. uw peeling behandeling bij onze huidtherapeut tijdens coronavirus


Beste patiënt,

Helaas hebben we door het coronavirus uw behandeling d.m.v. een peeling kuur niet kunnen afronden. Uit onze gegevens blijkt dat u al enkele behandelingen heeft ondergaan. Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, hopen we hiermee ook antwoord te geven op vragen die u mogelijk heeft.

 

Door het coronavirus is mijn behandeling (tijdelijk) gestaakt. Kan ik hierdoor een minder goed effect verwachten?

Nee, ons behandelplan gaat altijd uit van het meest optimale resultaat. Hiervoor is een bepaald aantal behandelingen nodig binnen een bepaalde tijd. Maar elke peeling zorgt voor verbetering in de huid. Zo kan het dus zijn, dat er tijdens de kuur besloten wordt om het aantal behandelingen aan te passen. Het optimale effect kan door een onderbroken peeling kuur wellicht niet bereikt worden, maar elke peeling heeft effect op de huid, en het zal daarom niet voor niets zijn geweest.

 

Mag ik als het coronavirus “voorbij” is weer direct starten met de peeling?

Ja, zodra wij weer patiënten mogen zien en behandelen kunnen we weer starten. Het is echter wel nodig om een controle afspraak maken, voordat we de kuur weer starten. Dit kan eventueel telefonisch. In dit gesprek maken we samen met u een nieuw behandelplan. Houdt u er wel rekening mee dat u erg goed moet oppassen met de zon gedurende de peeling kuur.

 

Wat moet ik doen met de ondersteunde thuisproducten, zoals de crème en face wash?

U mag deze producten blijven gebruiken. Maar u mag er ook voor kiezen deze dicht te draaien en op een donkere koele plek te bewaren. Totdat we weer kunnen starten met de peelings.

LET OP: producten die al open zijn, kunnen niet langer dan 6 maanden bewaard worden.

 

Heb ik nu meer behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te krijgen?

Elke peeling zal een verbetering van de huid geven. Maar één peeling is minder effectief dan een kuur van meerdere peelings. De korte periode tussen de behandelingen doen we bewust, zodat we de huid telkens opnieuw kunnen prikkelen. Wij vinden het daarom ook erg jammer dat we niet samen de kuur hebben kunnen afronden. Gelukkig zien we ook dat na enkele behandelingen er vaak een mooie verbetering in de huid heeft plaatsgevonden. Hierdoor verwachten we dat u geen extra behandelingen nodig heeft.

 

Peeling behandelingen in de zomer.

In de zomermaanden doen we uit voorzorg geen TCA-peelings, omdat we de kans op negatieve bijwerkingen te groot vinden. Vaak is er wel een mogelijkheid tot andere mildere peelings. Samen met uw huidtherapeut kan er ook een behandelplan worden gemaakt voor de zomermaanden.

Tijdens en ook na de peeling kuur, moet u zonlicht vermijden. Dit om negatieve bijwerkingen te voorkomen zoals bijvoorbeeld pigmentvlekken.

 

Najaar 2020.

Vanaf september is het vaak een mooie periode om de huid te verbeteren. De zon is dan namelijk minder actief, waardoor we peeling behandelingen weer goed kunnen starten. We adviseren u daarom om in augustus langs te komen, zodat we samen een plan kunnen maken om uw huid te verbeteren.

 

Hoe kan ik mijn huid nu het beste beschermen?

Om pigmentproblemen niet te verergeren en uw huid in een goede conditie te houden, adviseren wij u meerdere keren per dag een zonnebrand te gebruiken met SPF 30 of 50.

 

Met vriendelijke groet,

Huidtherapeuten Femke, Jorien, Noortje, Sylvia & Thérèse

Delen

Gerelateerd nieuws