Injectable behandeling bij Mauritskliniek

Wat is het verschil tussen Botox en fillers

Injectables


Botox en fillers zijn beide populaire cosmetische (cosmetica) behandelingen die worden gebruikt om te verjongen en verbeteren van uiterlijk dit zou ik zo niet zeggen, of zelfs helemaal weghalen. Hoewel beide behandelingen worden gebruikt om de huid te verbeteren, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen Botox en fillers.

  • Botox is een neuromodulator die wordt gebruikt om rimpels te verminderen door het ontspannen van spieren in het gezicht. Botox wordt geïnjecteerd in specifieke spieren en verhindert signalen die de spieren aanmoedigen om te bewegen. Hierdoor vermindert Botox (de verschijning) het ontstaan van rimpels en lijnen, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes.
  • Fillers daarentegen, zijn producten die worden geïnjecteerd in de huid om verlies van volume en rimpels te corrigeren. Fillers bevatten meestal hyaluronzuur of synthetische materialen die helpen bij het opvullen van gebieden met verlies van volume, zoals de jukbeenderen, lippen, of de slapen.
  • Een ander belangrijk verschil tussen Botox en fillers is de manier waarop ze werken. Botox werkt door het ontspannen van spieren, terwijl fillers werken door het toevoegen van volume en het opvullen van gebieden met verlies van volume. Hierdoor hebben Botox en fillers verschillende effecten op het uiterlijk van een persoon.
  • Botox is geschikt voor het verminderen van rimpels en lijnen die veroorzaakt worden door bewegingen van de spieren. Fillers zijn meer geschikt voor het verbeteren van verlies van volume in specifieke gebieden, zoals de lippen, jukbeenderen, of de slapen.
  • Bovendien zijn Botox en fillers verschillend in werkingsduur termen van hoe lang ze werken. Botox effecten duren gemiddeld 3-6 maanden, terwijl de effecten van fillers langer kunnen duren, tot een jaar of langer, afhankelijk van het soort filler en de plaats van injectie.

In conclusie, Botox en fillers zijn beide populaire cosmetische behandelingen die worden gebruikt om het uiterlijk te verbeteren. Botox is geschikt voor het verminderen van rimpels en lijnen, terwijl fillers zijn meer geschikt voor het opvullen van gebieden met verlies van volume. Beide behandelingen hebben verschillende effecten en duur, dus het is belangrijk om goed  geïnformeerd te zijn voordat je een besluit neemt. Onze cosmetisch artsen zijn KNMG gecertificeerd en kunnen hier uiteraard goed advies bij geven.

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws