Update: Informatie Coronavirus


Graag willen wij, ook in deze tijd, onze patiënten zo goed mogelijk blijven helpen.

Uiteraard nemen wij als Mauritskliniek de veiligheid van u als patiënt en van onze medewerkers zeer serieus. Wij volgen daarom het advies van RIVM over het coronavirus (COVID-19) op de voet en passen hier onze werkwijze op aan. Tevens volgen wij de adviezen op van de NVDV.

Afspraken

​U ontvangt uiterlijk 1 dag vóór uw afspraak bericht (telefonisch of via SMS) of en zo ja, op welke wijze deze doorgaat.

Urgente dermatologische zorg

(Nieuwe) patiënten die acute zorg vereisen, waaronder een verdenking op huidkanker of andere acute huidaandoeningen: uw consult zal zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden (indien nodig bellen wij u vooraf om foto’s in te sturen). Tijdens dit telefonisch consult wordt samen bepaald wanneer en hoe een eventueel vervolgconsult plaatsvindt.

Indien de dermatoloog het noodzakelijk vindt zullen we u op de kliniek behandelen. Hierover zult u dan telefonisch worden ingelicht.

Overige dermatologische klachten

(Nieuwe) patiënten met overige huidaandoeningen: onze dermatologen beoordelen of uw consult mogelijk telefonisch (indien nodig bellen wij u vooraf om foto’s in te sturen) kan plaatsvinden of kan worden uitgesteld.

Afspraken voor het verwijderen van hechtingen gaan gewoon door. Zo niet, dan krijgt u bericht.

Spataderen

Alle geplande (Duplex) onderzoeken en behandelingen worden op dit moment niet uitgevoerd. Wij zullen u informeren zodra de omstandigheden wijzigen.

Afspraken voor zwachtelen gaan gewoon door. Zo niet, dan krijgt u bericht.

Bent u nog geen patiënt, maar wilt u graag een afspraak inplannen, neem gerust contact met ons op. Wij noteren uw gegevens en plannen u zo spoedig mogelijk in zodra de omstandigheden dat toelaten.

Medisch cosmetisch

Alle geplande behandelingen voor huidtherapie, miraDry en ooglidcorrectie worden op dit moment niet uitgevoerd. Wij zullen u informeren zodra de omstandigheden wijzigen.

Bent u nog geen patiënt, maar wilt u graag een afspraak inplannen, neem gerust contact met ons op. Wij noteren uw gegevens en plannen u zo spoedig mogelijk in zodra de omstandigheden dat toelaten.

Uitstel behandelingen

Ook wanneer uw afspraak wordt uitgesteld, ontvangt u bericht. Zodra het mogelijk is om uw afspraak in te plannen, nemen wij weer contact met u op.

Bezoek aan de kliniek

Voor binnenkomst zullen alle bezoekers/patiënten gecontroleerd worden of deze al dan niet kenmerken van een Corona besmetting vertonen. Daarnaast wordt iedereen nadrukkelijk verzocht om de handen na binnenkomst te desinfecteren.

Uit voorzorg zal uw zorgverlener u (tijdelijk) geen hand schudden.

Overige maatregelen

  • Medewerkers van de Mauritskliniek en medewerkers waarvan naasten een mogelijk risico geven op het coronavirus, verzoeken wij thuis te blijven;
  • Alle medewerkers hebben instructies ontvangen m.b.t. de voorzorgsmaatregelen om besmetting op de werkvloer te voorkomen.

 

Gezondheidsklachten die kunnen duiden op het coronavirus

Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of koorts met een temperatuur boven de 38 graden.

Mauritskliniek houdt de actuele situatie nauwlettend in de gaten en via deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor algemene vragen over het coronavirus en de actuele ontwikkelingen en maatregelen vanuit het Rijk verwijzen wij u naar de RIVM website.

Nieuwe maatregelen Rijksoverheid

RIVM Coronavirus

 

Gerelateerde informatie

Delen

Gerelateerd nieuws