Spatader keurmerk van de Harteraad

Het Spatader keurmerk van de Harteraad (harteraad.nl) is een symbool voor superieure kwaliteit bij de behandeling van spataderen. Het functioneert als een essentieel hulpmiddel om patiënten te ondersteunen bij het selecteren van een betrouwbaar ziekenhuis of behandelcentrum voor hun spataderzorg. Mauritskliniek is trots om deel uit te maken van die groep instellingen die deze hoge kwaliteit van spataderzorg aanbieden.

Om dit onderscheidende keurmerk te verwerven, zijn er specifieke criteria opgesteld door een deskundig panel bestaande uit dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Deze criteria moeten strikt nageleefd worden door ziekenhuizen of behandelcentra. Enkele van deze normen zijn:

  • Duplexonderzoek – Dit moet voorafgaand aan de behandeling worden uitgevoerd op zowel het oppervlakkige als het diepe systeem om een grondige evaluatie van de situatie te garanderen.
  • Breed behandelaanbod – Dit garandeert dat patiënten een uitgebreid scala aan opties hebben bij het kiezen van de beste behandeling voor hun situatie.
  • Diagnose en voorstel op dezelfde dag – Dit versnelt het behandelproces en zorgt voor meer gemak en efficiëntie voor de patiënt.
  • Beschikbaarheid van schriftelijke informatie – Dit biedt de patiënt inzicht en begrip van hun situatie en de mogelijke behandelingen.
  • Telefonische bereikbaarheid – Dit zorgt ervoor dat patiënten direct vragen kunnen stellen en problemen kunnen oplossen.
  • Beschikbaarheid voor spoedvragen – Dit zorgt voor geruststelling dat urgente zaken met de juiste snelheid worden behandeld.
  • Huisarts wordt binnen twee weken geïnformeerd – Dit zorgt voor een goede communicatie en coördinatie van zorg.
  • Waarborgen van kwaliteit – Dit zorgt voor het behoud van hoge zorgnormen.
  • Registratie van de ernst van veneuze ziekte – Dit draagt bij aan de algemene kennis en het begrip van spataderen.

Het spataderkeurmerk verschaft een diepgaand inzicht in de kwaliteit van spataderzorg in Nederlandse ziekenhuizen en behandelcentra. Bij Mauritskliniek hechten we grote waarde aan een correcte uitvoering van spataderbehandelingen. We streven voortdurend naar uitmuntendheid en houden vast aan de standaard van het spataderkeurmerk, om ervoor te zorgen dat onze patiënten de beste zorg ontvangen.

Spatader keurmerk van de Harteraad

Onze spatader specialisten