miraDry

miraDry is een innovatieve behandeling die zweet, geur en haar van de oksels blijvend vermindert. Een effectieve en plaatselijke aanpak – precies daar waar het nodig is.

 

 

Deze behandeling valt niet binnen de verzekerde zorg
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Oriënterend consult

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de arts uw klachten en wensen. De arts zal een jodium-zetmeeltest uitvoeren om de mate van transpiratie en het te behandelen gebied te bepalen.

Wij raden aan om een oud t-shirt te dragen op de dag van dit intake-gesprek ivm deze jodium-zetmeeltest. Deze kan flink afgeven aan kleding (oksels). Voor een betrouwbare test dient u vanaf 24 uur voor de afspraak geen deodorant meer te gebruiken.

Voorbereiding op de behandeling

De volgende voorbereiding is belangrijk om de behandeling goed te laten verlopen.

 • 4 – 6 dagen voor de procedure: beide oksels scheren. Op deze manier zal er tegen de tijd dat u voor uw procedure komt, enige haargroei zijn. Dit helpt bij het identificeren van het te behandelen gebied.
 • 1 dag voor de procedure: gebruik geen dedodorant of anti-transparant meer.
 • Dag van de procedure: draag kleding met losse armgaten, voor gemakkelijke toegang tot de behandelingsplaats, bijvoorbeeld een mouwloos hemd.

Wat is de miraDry-behandeling?

miraDry is een innovatieve en klinisch bewezen behandeling die zweet, geur en haar van de oksels permanent vermindert. miraDry maakt gebruik van microgolven die plaatselijk de zweet- en geurklieren kapot maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Tijdens het eerste consult is de exacte locatie van het te behandelen gebied bepaald, met behulp van de jodium-zetmeeltest.

Op de dag van de behandeling, wordt het te behandelen gebied gemarkeerd. Vervolgens zal de arts de oksels plaatselijk verdoven. Daarna wordt het miraDry apparaat bij de oksels aangebracht zodat het de energie en warmte op de aangegeven plaats afgeeft en de zweet- en geurkliertjes elimineert.

De gehele behandeling duurt circa 1 uur.

Om het gewenste resultaat te verkrijgen, kiest men er in ca. 20% van de gevallen voor om een tweede behandeling te ondergaan.

Klinisch bewijs

Miramar Labs, de ontwikkelaar van de miraDry behandeling, heeft uitvoerig klinisch onderzoek gedaan naar de werking van miraDry.

Met twee behandelingen wordt een maximaal resultaat behaald en is er in het algemeen een afname van de zweetproductie met 70 – 80%.

miraDry in het kort 

 • Blijvende resultaten
  Uit klinisch onderzoek is gebleken dat er een blijvend resultaat kan worden behaald met de miraDry behandeling.
 • Niet-invasieve, veilige behandeling
  De procedure is niet ingrijpend, er is geen sprake van een operatie of incisie. De patiënt ervaart weinig bijwerkingen en kan zijn of haar dagelijkse bezigheden over het algemeen weer snel hervatten.
 • Vermindert zowel transpiratievocht als -geur
  De miraDry behandeling elimineert niet alleen zweetklieren, maar ook geurklieren in de oksel.
 • Hoge patiënttevredenheid
  Na diverse klinische onderzoeken onder totaal meer dan 200 patiënten is overtuigend gebleken dat deze zeer tevreden zijn over de doeltreffendheid, blijvende resultaten en veiligheid van de miraDry behandeling.

Na de behandeling

Er kunnen plaatselijk enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn na de behandeling. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels. Dit kan tot enkele weken na de behandeling duren. Al deze ‘bijwerkingen’ zijn sowieso tijdelijk.

Adviezen voor na de behandeling

 • We adviseren patiënten de eerste paar dagen na de behandeling regelmatig de oksels te koelen met coldpacks.
 • U kunt, indien gewenst, de eerste paar dagen een lichte pijnstiller met ontstekingsremmende werking (bijv. Ibuprofen) gebruiken.
 • Houd het behandelde gebied schoon (was met water en zeep) om infectie te voorkomen.
 • Draag de eerste paar dagen losse topjes om irritatie van de onderarm te voorkomen.
 • Vermijd het scheren of aanbrengen van anti-transpirant/deodorant gedurende de eerste vijf dagen.
 • Als u na de behandeling toch nog deodorant/anti-transpirant wenst te gebruiken, open een nieuw product – en gooi gebruikte producten weg.
 • Wacht een week voordat u weer aan sportactiviteiten begint.

 

Hieronder vindt u de kosten voor een miraDry behandeling.

 

Oriënterend consultgratis
1e behandeling€1.500,-
2e behandeling€1.000,-

Om het gewenste resultaat te verkrijgen, kiest men er in ca. 20% van de gevallen voor om een tweede behandeling te ondergaan.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen

Wie zijn uw behandelaars?

Veelgestelde vragen

Ga ik door de miraDry behandeling meer zweten op andere lichaamsdelen?

Nee. Als de zweetkliertjes onder de oksels zijn verwijderd stopt het lichaam met het transpireren op die plek. Het lichaam zal niet ergens anders extra gaan zweten om het gemis te compenseren.

Heb ik een verwijzing nodig voor de miraDrybehandeling?

Omdat de miraDry behandeling onverzekerde zorg is, is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

Hoe werkt miraDry precies?

miraDry maakt gebruik van microgolven die plaatselijk de zweet- en geurklieren kapot maken. De straling van microgolven creëert warmte, die de zweet- en geurkliertjes in de oksel veilig en definitief elimineert.

Is de miraDry behandeling pijnlijk?

Omdat plaatselijke verdoving voor de behandeling wordt toegediend, is de miraDry behandeling meestal pijnloos. Gedurende de behandeling voelt men wat druk en trek op de huid, alsmede wat warmtestraling. Er kan een enkele keer een gevoelige plek worden ervaren, die snel verdwijnt en meestal prima te verdragen is.

Over het algemeen omschrijven de patiënten de pijn als een 2 op een schaal van 1 tot 10 – waar 10 voor de meeste pijn staat.

Is de miraDry behandeling veilig?

Ja, de miraDry procedure is toegestaan door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) en draagt ook het Europese CE keurmerk. Er zijn wereldwijd al meer dan 150.000 miraDry behandelingen uitgevoerd. Het is gebleken is dat de behandeling veilig en blijvend effectief is.

Is miraDry wel iets voor mij?

Wie last heeft van transpiratie, zweetplekken en hinderlijke geur onder de oksels, is een kandidaat voor een miraDry behandeling. miraDry is alleen geschikt voor de behandeling van oksels. De minimale  leeftijd is 18 jaar.

Kan ik met de miraDry behandeling ook zweetklieren in ander delen van mijn lichaam laten verwijderen?

De miraDry procedure is niet geschikt om transpiratie op andere delen van het lichaam, zoals handen, voeten, voorhoofd of knieholtes te verminderen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Naar verwachting kan de patiënt de dagelijkse bezigheden over het algemeen weer bijna direct hervatten, en na enkele dagen weer beginnen met sporten. De arts zal een lichte pijnstiller adviseren om evt. napijn te verminderen, ook wordt er geadviseerd om de behandelde plekken gedurende een paar dagen te koelen met icepacks. Welke resultaten kan ik verwachten? De meeste patiënten laten weten dat ze een enorme en blijvende vermindering van de transpiratie onder de oksels ervaren. In een recente klinische studie is gebleken dat de transpiratie met gemiddeld 82% was verminderd. Deze vermindering is al direct na de behandeling effectief. Zoals gebruikelijk bij medische behandelingen, kunnen de individuele resultaten iets verschillen.

Komen de zweetklieren weer terug na een miraDry behandeling?

Nee. De zweetklieren onder de oksels groeien niet opnieuw en worden niet opnieuw door het lichaam gemaakt nadat ze zijn verwijderd. Patiënten ervaren een duidelijke en blijvende vermindering van transpiratie onder de oksels.

Zijn er bijwerkingen van een miraDry behandeling?

Er kunnen plaatselijk enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn na de behandeling. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels. Dit kan tot enkele weken na de behandeling duren. Al deze ‘bijwerkingen’ zijn sowieso tijdelijk.

Hoe lang duurt een miraDry behandeling?

Normaal gesproken duurt een miraDry behandeling ongeveer een uur.