miraDry

miraDry is een veilige en niet operatieve behandeling die okselzweten blijvend vermindert. Met de miraDry behandeling wordt het zweten precies daar waar nodig is verminderd.

Deze behandeling valt niet binnen de verzekerde zorg
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De miraDry levert nauwkeurig gecontroleerde elektromagnetische energie aan de oksels. De aangevoerde energie genereert warmte waardoor thermolyse van de zweetklieren ontstaat. Hierdoor worden deze zweetklieren met hoge precisie en een blijvend resultaat geëlimineerd. Tegelijkertijd wordt de huid tegen oververhitting beschermd door middel van een continu werkend hydro-keramisch koelsysteem. Omdat de zweetklieren na de miraDry behandeling niet weer aangroeien worden er niet alleen significante maar ook blijvende resultaten behaald met deze geavanceerde procedure. Het resultaat is direct na de behandeling merkbaar en de bijwerkingen zijn gering.

Om een blijvend resultaat te verkrijgen is het in sommige gevallen nodig om een tweede behandeling te ondergaan.

Klinisch bewijs

Miramar Labs, de ontwikkelaar van de miraDry behandeling, heeft uitvoerig onderzoek (klinische studies) gedaan naar de werking van miraDry.

Met twee behandelingen wordt een optimaal resultaat behaald en is er in het algemeen een afname van de zweetproductie met 70 – 80%. Na de eerste behandeling is er rond de 50% afname van zweetproductie. Voor sommige mensen is dat reeds voldoende, een groot aantal mensen kiest voor een tweede behandeling.

Voordelen van het miraDry systeem

 • Blijvende resultaten
  Uit klinisch onderzoek is gebleken dat er een blijvend resultaat kan worden behaald met de miraDry behandeling.
 • Niet-invasieve, veilige behandeling
  De procedure is niet ingrijpend, er is geen sprake van een operatie of incisie. De patiënt ervaart weinig bijwerkingen en kan zijn of haar dagelijkse bezigheden over het algemeen weer snel hervatten
 • FDA erkend en CE keurmerk
  Het systeem is door de Amerikaanse overheid toegelaten en heeft ook het voor Europa vereiste CE-keurmerk.
 • Hoge patiënttevredenheid
  Na diverse klinische onderzoeken onder totaal meer dan 200 patiënten is overtuigend gebleken dat deze zeer tevreden zijn over de doeltreffendheid, blijvende resultaten en veiligheid van de miraDry behandeling.

Belangrijk bij uw intake

Wij raden aan om een oud t-shirt te dragen op de dag van het intake gesprek ivm het uitvoeren van een jodium zetmeel test. Deze kan flink afgeven aan kleding (oksels).

Naar verwachting kan de patiënt de dagelijkse bezigheden over het algemeen weer bijna direct hervatten, en na enkele dagen weer beginnen met sporten. De arts zal een lichte pijnstiller adviseren om evt. napijn te verminderen, ook wordt er geadviseerd om de behandelde plekken gedurende een paar dagen te koelen met icepacks. Welke resultaten kan ik verwachten? De meeste patiënten laten weten dat ze een enorme en blijvende vermindering van de transpiratie onder de oksels ervaren. In een recente klinische studie is gebleken dat de transpiratie met gemiddeld 82% was verminderd. Deze vermindering is al direct na de behandeling effectief. Zoals gebruikelijk bij medische behandelingen, kunnen de individuele resultaten iets verschillen.

 

Hieronder vindt u de kosten voor een miraDry behandeling.

 

Oriënterend consultgratis
1e behandeling€1.500,-
2e behandeling€1.000,-

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen

Wie zijn uw behandelaars?

Veelgestelde vragen

Ga ik door de miraDry behandeling meer zweten op andere lichaamsdelen?

Nee. Als de zweetkliertjes onder de oksels zijn verwijderd stopt het lichaam met het transpireren op die plek. Het lichaam zal niet ergens anders extra gaan zweten om het gemis te compenseren.

Heb ik een verwijzing nodig voor de miraDrybehandeling

Omdat de miraDry behandeling onverzekerde zorg is, is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

Hoe werkt miraDry precies?

Het miraDry systeem zorgt voor een minutieus gecontroleerde hoeveelheid elektromagnetische energie in het gebied waar de zweetkliertjes onder de oksel zich bevinden. Die straling verwijdert de zweetkliertjes definitief middels thermolyse.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste patiënten ervaren slechts een lichte pijn omdat de behandeling plaats vindt onder plaatselijke verdoving. Gedurende de behandeling voelt men wat druk en trek op de huid alsmede wat warmtestraling. Er kan een enkele keer een gevoelige plek worden ervaren die snel verdwijnt en meestal prima te verdragen is. Over het algemeen omschrijven de patiënten de pijn als een 2 op een schaal van 1 tot 10 waar 10 voor de meeste pijn staat.

Is de miraDry behandeling veilig?

Ja, de miraDry procedure is toegestaan door de Amerikaanse autoriteiten(FDA) en draagt ook het Europese CE keurmerk. miraDry is met succes gebruikt bij duizenden patiënten waaruit gebleken is dat het veilig en effectief is.

Is miraDry wel iets voor mij?

Wie last heeft van transpiratie, zweetplekken en veelvuldig gebruik van anti-transpirant kan een kandidaat zijn voor een miraDry behandeling. MiraDry is uitsluitend bedoeld voor de behandeling voor overmatig zweten onder de oksels (axillaire hyperhidrosis) bij volwassenen vanaf 18 jaar.

Kan ik met de miraDry behandeling ook zweetklieren in ander delen van mijn lichaam laten verwijderen?

Nee. De miraDry procedure kan niet worden gebruikt om overmatig zweten op andere delen van ons lichaam, zoals handen, voeten, voorhoofd of knieholtes te verminderen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Naar verwachting kan de patiënt de dagelijkse bezigheden over het algemeen weer bijna direct hervatten, en na enkele dagen weer beginnen met sporten. De arts zal een lichte pijnstiller adviseren om evt. napijn te verminderen, ook wordt er geadviseerd om de behandelde plekken gedurende een paar dagen te koelen met icepacks. Welke resultaten kan ik verwachten? De meeste patiënten laten weten dat ze een enorme en blijvende vermindering van de transpiratie onder de oksels ervaren. In een recente klinische studie is gebleken dat de transpiratie met gemiddeld 82% was verminderd. Deze vermindering is al direct na de behandeling effectief. Zoals gebruikelijk bij medische behandelingen, kunnen de individuele resultaten iets verschillen.

Wat gebeurt er tijdens de miraDry behandeling?

De behandelend arts bepaalt, aan de hand van de voor iedereen iets afwijkende plaats van de zweetkliertjes, de exacte manier van behandeling. De oksels worden voor het comfort van de patiënt plaatselijk verdoofd. Daarna zal de arts de handset van het miraDry apparaat bij de oksels aanbrengen zodat het de energie en warmte op de goede plaats afgeeft en de zweetkliertjes elimineert.

Wat houdt de miraDry procedure in?

De miraDry procedure is een veilige, klinisch gecontroleerde en FDA-goedgekeurde oplossing met een CE keurmerk waarmee het overmatig zweten onder de oksels significant kan worden verminderd. De behandeling is snel, niet-invasief en wordt uitgevoerd in de behandelkamer van de behandelend arts.

Wat zijn de kosten van de tweede behandeling?

De kosten van de tweede miraDry behandeling zijn EUR 1000,- De eerste behandeling kost EUR 1500,-.

Zijn de resultaten blijvend?

Ja. Omdat de verwijderde zweetklieren niet opnieuw groeien, ervaren patiënten een duidelijke en blijvende vermindering van transpiratie onder de oksels.

Zijn er bijwerkingen?

Het is normaal dat er lokaal enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn. Deze zijn normaal gesproken na enkele weken verdwenen. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels dat geleidelijk zal verdwijnen. Komen de zweetklieren weer terug? Nee. De zweetklieren onder de oksels groeien niet opnieuw en worden niet opnieuw door het lichaam gemaakt nadat ze zijn verwijderd.

Hoe lang duurt een miraDry behandeling?

Normaal gesproken duurt een miraDry behandeling ongeveer een uur.