Alles wat je moet weten voor je aan injectables begint

Injectables


Heel veel mensen maken gebruik injecties met spierverslappers: “En als het er natuurlijk uit ziet dan wordt er niet over gepraat”, vertelt Magali van der Made, cosmetisch arts bij Mauritskliniek.

Wat is een anti-rimpel injectie?

Ondanks dat bijna iedereen tegenwoordig het concept met spierverslappers wel kent, weten niet veel mensen wat het nou precies inhoudt. “De werkzame stof die zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Hierdoor kan de huid dus ook niet plooien wat ervoor zorgt dat het strakker blijft”, zegt Magali, “denk bijvoorbeeld aan je voorhoofd. Je hebt vast wel eens iemand gezien die niet meer goed kan fronsen. Dat is dus de stof die je spieren ontspant.” Ongeveer 1 op de 41 vrouwen in Nederland hebben wel eens injectable gehad. Daarnaast is het aantal behandelingen al met zo’n 17,6% gestegen.

Hoe is het ontstaan?

Het gaat heel lang terug. Ergens in 1800 werd ontdekt dat er een bepaalde bacterie bestond die mensen heel ziek kon maken. Deze bacterie maakt een soort eiwit aan die aangrijpt op je zenuwen. Hele grote hoeveelheden daarvan kunnen dodelijk zijn. Maar het kan ook medisch ingezet worden omdat het spierontspannend is. Hier heb je natuurlijk wel een kleinere hoeveelheid voor nodig. Eerst werd het voornamelijk door oogartsen gebruikt, zij kwamen er na een tijdje achter dat de lijntjes bij de ogen van patiënten werden verminderd. Uiteindelijk is dit middel pas begin 2000 goedgekeurd voor de cosmetiek.

Wat doet anti-rimpel injectie?

“De werkzame stof is dus een spierontspanner. Er vindt geen transmissie plaats van de zenuwen naar de spieren, dat wordt namelijk geblokt”, vertelt de cosmetisch arts. Hierdoor krijgt de huid meer rust en wordt het beschermt van plooien en lijntjes. Je zou het daarnaast ook tegen overmatig zweten kunnen gebruiken: “Bij die behandeling wordt er een blokkade gevormd bij de zweetkliertjes zodat je weinig tot niet meer zweet.”

Waar moet je rekening mee houden?

De stof is niet permanent. Dit betekent dat je het na ongeveer 4-6 maanden zou moeten herhalen. Daarnaast is het heel belangrijk dat je checkt wie je arts is en goed informeert. “Je moet goed op de registratie letten. Als de arts de geregistreerd KNMG arts is dan zit je op de goede plek. Dit zijn namelijk artsen die weten wat ze doen en zich constant ontwikkelen door naar congressen, trainingen etc. te gaan.”

Bij Mauritskliniek zorgen de professionele artsen ervoor dat je goed wordt geïnformeerd en wordt er samen gekeken naar een plan om het doel zo goed mogelijk te bereiken.

 

Gerelateerde behandelingen

Anti-transpiratie injecties

Anti-transpiratie injecties kan een effectief middel zijn om over-actieve zweetklieren stil te leggen.

Injectables

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met de tekenen van veroudering. De elasticiteit van de huid verslapt en rimpels worden zichtbaarder. Voor de één is het geen enkel probleem, maar een ander wil deze tekenen van huidveroudering tegen gaan met een natuurlijk resultaat.

Cosmetiek Mauritskliniek
PROFHILO®

Ziet uw huid er vermoeid, droog en slap uit? Dan is het unieke anti-aging behandelconcept PROFHILO® de perfecte skinbooster voor uw huid. De actieve ingrediënten van de PROFHILO®-methode stimuleren de lichaamseigen aanmaak van hyaluronzuur en ondersteunen de vorming van collageen en elastine.

Profhilo Gezicht - Mauritskliniek
Filler

Rimpels, die het gevolg zijn van een verouderde huid of onderliggend weefsel, zoals de rimpels naast de mond, kunnen behandeld worden met niet-permanente fillers.

Fillers Mauritskliniek
SCULPTRA

Sculptra biedt uitkomst voor volumeverlies in uw gezicht en hals. Het is vooral geschikt voor het behandelen van (ingevallen) slapen, wangen,  jukbeenderen en kaaklijn. Sculptra kan uitstekend in combinatie met andere injectables worden gebruikt. Een Sculptra behandeling kent echter een veel langduriger resultaat.

Mauritskliniek Sculptra collageen stimulator
miraDry

miraDry is de blijvende oplossing voor overmatig okselzweten. Een innovatieve behandeling die zowel vocht als geur blijvend vermindert.

 

MiraDry tegen overmatig zweten Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws