Anti-transpiratie botuline injecties

Botuline toxine kan een effectief middel zijn om over-actieve zweetklieren stil te leggen.

Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Zweten kan worden verminderd met botuline toxine. Dit medicijn wordt met kleine injecties in de huid gespoten op die plaatsen waar te veel zweet wordt gemaakt, bijvoorbeeld in de oksels.  De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren.

De injecties met botuline toxine kunnen pijnlijk zijn. Hiervoor gebruiken we voorafgaand aan de behandeling dan ook een speciale verdovende crème.

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Het effect van deze behandeling is vaak zeer goed, maar de blokkade heeft helaas maar een tijdelijke werking. Na 4 tot 7 maanden komen de klachten van te veel zweten meestal weer terug. De behandeling zal dus geregeld moeten worden herhaald.

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Om irritatie van de oksels te voorkomen adviseren we de eerste 24 uur geen activiteiten waarbij iemand gaat zweten en ook geen deodorant te gebruiken.

Botuline toxine heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. De resultaten zijn merkbaar vanaf ongeveer 5 dagen na de behandeling. Na twee weken is het effect maximaal en houdt ongeveer 4 tot 7 maanden aan. Bij herhalen van de behandeling kan het zijn dat de resultaten langer merkbaar worden. Helaas komt het ook voor dat mensen op den duur minder goede resultaten ervaren en de duur van het effect steeds korter wordt.

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

De prijs indien het niet-verzekerde zorg betreft:

Hyperhidrosis oksels€ 781,40
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?