Anti-transpiratie botuline injecties

Botuline toxine kan een effectief middel zijn om over-actieve zweetklieren stil te leggen.

Verzekerde en onverzekerde zorg
Korte wachttijden
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De anti-transpiratie botuline injecties behandeling

Zweten kan worden verminderd met botuline toxine. Dit medicijn wordt met kleine injecties in de huid gespoten op die plaatsen waar te veel zweet wordt gemaakt, bijvoorbeeld in de oksels.  De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren.

De injecties met botuline toxine kunnen pijnlijk zijn. Hiervoor gebruiken we voorafgaand aan de behandeling dan ook een speciale verdovende crème.

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Het effect van deze behandeling is vaak zeer goed, maar de blokkade heeft helaas maar een tijdelijke werking. Na 4 tot 7 maanden komen de klachten van te veel zweten meestal weer terug. De behandeling zal dus geregeld moeten worden herhaald.


Na de anti-transpiratie botuline injecties behandeling

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Om irritatie van de oksels te voorkomen adviseren we de eerste 24 uur geen activiteiten waarbij iemand gaat zweten en ook geen deodorant te gebruiken.

Botuline toxine heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. De resultaten zijn merkbaar vanaf ongeveer 5 dagen na de behandeling. Na twee weken is het effect maximaal en houdt ongeveer 4 tot 7 maanden aan. Bij herhalen van de behandeling kan het zijn dat de resultaten langer merkbaar worden. Helaas komt het ook voor dat mensen op den duur minder goede resultaten ervaren en de duur van het effect steeds korter wordt.


Prijzen en vergoedingen van de anti-transpiratie botuline injecties behandeling

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering. Wanneer deze niet binnen uw zorgverzekering valt, kunt u een offerte ontvangen.

De prijs indien het niet-verzekerde zorg betreft:

Hyperhidrosis oksels€ 780,00

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?