Wondverzorging
Bij wonden als doorligwonden zijn een intensieve wondbehandeling en een zorgvuldige materiaalkeuze cruciaal voor het genezingsproces.
De wondverzorging behandeling
Er bestaan vele verschillende wondverbanden en uitwendige middelen die op de open wond(en) kunnen worden aangebracht om de wond(en) dicht te krijgen. De uiteindelijke keuze van het wondverzorgingsproduct wordt voornamelijk bepaald door het type wond en de plaats van behandeling; poliklinisch of gedurende een ziekenhuisopname.
Betadine desinfectiezalfgazen. Betadine ® wordt al meer dan 50 jaar toegepast bij de behandeling van verschillende soorten wonden, zoals open been, doorligwonden, diabetische voet, brandwonden en post-operatieve wonden. Betadine ® speelt een belangrijke rol bij de wondgenezing. Eerst werkt het desinfecterend, en op de lange duur bevordert het ook de wondgenezing zelf. Het actieve middel povidonjodium, doodt bacteriën, schimmels, virussen en sporen. Ondanks veelvuldig gebruik is er in tegenstelling tot andere desinfecterende middelen, zelden resistentie voor povidonjodium aangetoond. De bijzondere samenstelling van de zalfgaas maakt het mogelijk dat de gaas niet aan de wond verkleeft, waarbij tegelijkertijd de wond voldoende vochtig wordt gehouden.
De wondbehandeling en het aanleggen dan wel verwisselen van het wondverband gebeurt bij de Mauritskliniek. De dermatoloog/huidtherapeut zal samen met u de wondbehandeling en de zwachtelmethode bespreken. Tevens wordt u de noodzaak van het dragen van een drukverband uitgelegd.
- De wondverzorging en het verwisselen van de zwachtels vindt in de meeste gevallen 1-2 keer per week plaats.
- De huidtherapeut maakt met u de afspraken en zal proberen u tijdens de gehele behandelingsperiode te begeleiden. Bij problemen kan de dermatoloog altijd betrokken worden.
Na de wondverzorging behandeling
Bij pijn mag u paracetamol 500 -1000 mg innemen, tot maximaal 6 tabletten per dag. Deze pijnstiller is zonder recept verkrijgbaar.
Prijzen en vergoedingen van de wondverzorging behandeling
De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed.
Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?
Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen
Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.
Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten.