Wondverzorging

Bij wonden als doorligwonden zijn een intensieve wondbehandeling en een zorgvuldige materiaalkeuze cruciaal voor het genezingsproces.

Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De wondverzorging behandeling

Er bestaan vele verschillende wondverbanden en uitwendige middelen die op de open wond(en) kunnen worden aangebracht om de wond(en) dicht te krijgen. De uiteindelijke keuze van het wondverzorgingsproduct wordt voornamelijk bepaald door het type wond en de plaats van behandeling; poliklinisch of gedurende een ziekenhuisopname.

Betadine desinfectiezalfgazen. Betadine ® wordt al meer dan 50 jaar toegepast bij de behandeling van verschillende soorten wonden, zoals open been, doorligwonden, diabetische voet, brandwonden en post-operatieve wonden. Betadine ® speelt een belangrijke rol bij de wondgenezing. Eerst werkt het desinfecterend, en op de lange duur bevordert het ook de wondgenezing zelf. Het actieve middel povidonjodium, doodt bacteriën, schimmels, virussen en sporen. Ondanks veelvuldig gebruik is er in tegenstelling tot andere desinfecterende middelen, zelden resistentie voor povidonjodium aangetoond. De bijzondere samenstelling van de zalfgaas maakt het mogelijk dat de gaas niet aan de wond verkleeft, waarbij tegelijkertijd de wond voldoende vochtig wordt gehouden.

De wondbehandeling en het aanleggen dan wel verwisselen van het wondverband gebeurt bij de Mauritskliniek. De dermatoloog/huidtherapeut zal samen met u de wondbehandeling en de zwachtelmethode bespreken. Tevens wordt u de noodzaak van het dragen van een drukverband uitgelegd.

  • De wondverzorging en het verwisselen van de zwachtels vindt in de meeste gevallen 1-2 keer per week plaats.
  • De huidtherapeut maakt met u de afspraken en zal proberen u tijdens de gehele behandelingsperiode te begeleiden. Bij problemen kan de dermatoloog altijd betrokken worden.

Na de wondverzorging behandeling

Bij pijn mag u paracetamol 500 -1000 mg innemen, tot maximaal 6 tabletten per dag. Deze pijnstiller is zonder recept verkrijgbaar.


Prijzen en vergoedingen van de wondverzorging behandeling

De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?