Littekentherapie

Er bestaan vele verschillende behandelmethoden, de methode die gebruikt wordt hangt af van het soort litteken. Bij de Mauritskliniek behandelen we middels littekenmassage, in sommige gevallen gecombineerd met siliconenpleisters.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De littekentherapie behandeling

Littekentherapie kan op verschillende wijzen worden toegepast. De keus van de therapie hangt af van het soort litteken. Een litteken kan als zeer storend worden ervaren wanneer het litteken op een direct zichtbare plaats zit, zoals gelaat, handen of voeten. Een litteken groot of klein kan een grote rol spelen in het functioneren van uw dagelijks leven. Niet alleen het aangezicht, maar ook de fysieke last zoals jeuk, branderigheid en een trekkend gevoel beïnvloeden uw dagelijks leven. Een huidtherapeut kan in bepaalde gevallen uitkomst bieden en de last verminderen.

Bij een verkleefd litteken kan door middel van littekenmassage, het litteken van de onderhuid losgemaakt worden. Hierdoor worden eventuele bewegingsbeperkingen, als gevolg van het litteken, verminderd en/of opgeheven. Deze manuele littekenmassagetechnieken kunnen bij bepaalde littekens ook zorgen voor vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking van een litteken.

Hypertrofische littekens (verdikte littekens) zijn te behandelen door een combinatie van littekenmassage en siliconenpleisters. Deze siliconenpleisters worden voor meerdere maanden op het litteken gedragen. Hierdoor wordt het litteken dunner en soepeler. Voor de pleisters is een recept nodig, deze dient u via de arts aan te vragen.

Er zijn andere manieren om littekens te behandelen zoals:


Na de littekentherapie behandeling

Het litteken kan een aantal weken roze van kleur blijven. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel in het gebied dat behandeld is. Dit is heel normaal en onderdeel van het herstelproces. De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht. Wij raden de gehele herstelperiode aan het litteken consequent te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen.


Prijzen en vergoedingen van de littekentherapie behandeling

Hieronder vindt u de kosten voor de littekentherapie.

Littekentherapie (30 minuten)€ 49,50
Dermapen behandeling klein gebied€ 99,-
Dermapen behandeling lichaam€ 200,-
Dermapen behandeling acne/ littekens gelaat€ 145,-
Dermapen algemene behandeling€ 145,-
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?