Onderooglidcorrectie

Krijgt u regelmatig de vraag ‘’bent u moe?’’of heeft u aanhoudend wallen onder de ogen? Dan ziet u er vermoeider en ouder uit dan eigenlijk nodig is. Zou het niet fijn zijn om hier vanaf te zijn?

Let op: deze behandeling wordt op dit moment niet bij Mauritskliniek uitgevoerd.

Wallen onder de ogen

De uitgezakte onderoogleden vullen zich met vetweefsel of vocht. Ze worden hierdoor zo zwaar dat de onderrand van het oog naar buiten draait. De medische term voor een ernstige vorm van wallen onder de ogen is ectropion. Hierbij is de rand van het onderooglid naar buiten gedraaid. Het slijmvlies van de onderoogrand raakt verdikt, de vorm van het ooglid verandert en kan hierdoor geïrriteerd raken en minder goed sluiten.
Een ander probleem is een tranend oog, omdat het traanvocht door de andere stand van het onderooglid niet goed meer naar het afvoerkanaaltje aan de neuskant van het oog stroomt.

Oplossing? Onderooglidcorrectie

Als u last heeft van wallen onder de ogen, ziet u er vermoeid uit, zelfs wanneer u volledig uitgerust bent. De oorzaak is meestal een teveel aan vet en huid. Dat kan vervelend zijn en een reden zijn voor een onderooglidcorrectie. Ook cosmetisch is het storend omdat de rode binnenkant van het ooglid zichtbaar wordt.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

  • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
  • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
  • U wordt behandeld door ervaren specialisten
  • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend