Wenkbrauwcorrectie (wenkbrauwlift)

Zware ogen? Een vermoeide of misschien zelfs wat bozige blik? Dit kan komen door hangende wenkbrauwen. De wenkbrauwen zijn dan tot op de rand van de oogkas gezakt. Of zelfs er iets onder. Meestal zijn hangende wenkbrauwen niet het enige probleem.

Vaak zit er ook te veel huid op de oogleden, en teveel vet. Samen met de hangende wenkbrauwen geeft dit de vermoeide uitstraling.

Behandeling tegen zware oogleden bij Mauritskliniek

Frisse blik weer terug

In de Mauritskliniek kunnen we dit voor u oplossen. U krijgt dan uw frisse blik weer terug. De chirurg overlegt samen met u wat de beste behandeling is. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf waar precies het teveel aan huid zit. We kunnen alleen de wenkbrauwen corrigeren, alleen een correctie van de oogleden doen of ze beide tegelijkertijd uitvoeren. Het voordeel van de combinatie-operatie is dat het één ingreep is. We corrigeren de wenkbrauw én het ooglid via één en hetzelfde sneetje. De chirurgen van de Mauritskliniek hebben veel ervaring met deze ingreep. Het zijn artsen die gespecialiseerd zijn.

Wat doen we precies tijdens een wenkbrauwlift?

Tijdens een wenkbrauwlift (browlift) maken we een sneetje in de natuurlijke huidplooi, een kleine centimeter boven de ooglidrand. Via dit sneetje kunnen we tijdens dezelfde ingreep het bovenste ooglid corrigeren. Omdat we het sneetje plaatsen in een huidplooi, zult u later niet of nauwelijks een litteken zien. Eerst gaan we de wenkbrauw losmaken van het onderliggende botvlies. Daarna maken we de wenkbrauw met twee hechtingen weer vast in de goede positie. Tot slot hechten we de huid boven het ooglid weer dicht.

U mag dezelfde dag weer naar huis. De hechtingen blijven een week zitten, het liefst samen met de pleisters.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op de wenkbrauwcorrectie?

 • We voeren de operatie uit onder plaatselijke verdoving. We raden u aan drie weken voor tot drie weken na de operatie niet te roken. Dat bevordert de genezing.
 • Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen? Die moet u tijdens de operatie niet gebruiken, dat zou bloedingen kunnen veroorzaken. De chirurg bespreekt met u wanneer u het beste met deze medicijnen kunt stoppen.
 • Gebruik voor de ingreep geen cosmetica, zoals dagcrème, eyeliner en mascara. Ook ringen, horloges en andere sieraden kunt u beter thuislaten.
 • Neem één uur voor de ingreep twee tabletten paracetamol (500 mg) in. Wilt u Arnica-zalf of Arnica-druppels gebruiken? We verbieden het niet, maar zeggen wel dat de werking ervan niet bewezen is.
Ooglidoperatie bij Mauritskliniek

Wat kan ik zelf doen om mijn genezing goed te laten verlopen?

Na de browlift leggen we gekoelde gaasjes en een ‘ijsbril’ op uw ogen. Dit koelen moet het nabloeden tegengaan. Zo worden de ogen niet dik en blauw. Het is verstandig dit koelen thuis nog enkele uren voort te zetten. We raden aan dit elk uur een aantal minuten te doen. Dit kunt u doen door de ijsbril te gebruiken, of door stukjes ijs of diepvriesdoperwten in een plastic zakje op uw ogen te leggen. Doe er dan wel een gaasje tussen.

Wat is normaal na een wenkbrauwlift?

Omdat we een wenkbrauwcorrectie bijna altijd doen in combinatie met een bovenste ooglidcorrectie heeft u misschien moeite uw oogleden direct na de operatie helemaal te sluiten. Er blijft dan een spleetje van 2 millimeter open. Daar valt licht doorheen. Als u de ogen sluit, is het niet helemaal donker. Dat is normaal. Als de zwelling verdwijnt en het geopereerde weefsel weer soepel wordt, kunt u de ogen vanzelf weer helemaal dichtdoen. Als u na de operatie het felle licht door het kiertje vervelend vindt, kunt u een zonnebril opzetten.

Wanneer contact opnemen na een wenkbrauwcorrectie?

 • Neem contact op met de Mauritskliniek als er ‘vuil’ uit het oog komt of als de oogleden abnormaal korsterig zijn.
 • Neemt de zwelling toe? Voelt u het oog kloppen? Treedt heftige pijn op? Kleurt het oogwit geheel rood? Twijfelt u? Neem ook dan contact op met de Mauritskliniek. Buiten kantooruren hoort u een bandje met een spoednummer.

Wat mag ik níet doen na een wenkbrauwcorrectie?

 • De hechtdraden worden na een week verwijderd. Het beste is de pleistertjes op de oogleden zo lang mogelijk te laten zitten, het liefst de hele week.
 • Maak de hechtingen niet nat.
 • Douche niet te warm.
 • Ga de eerste week na de operatie niet bukken of zwaar tillen, omdat dit spanning op de oogleden kan veroorzaken.

Wat mag ik wél doen na een wenkbrauwcorrectie?

 • Het is in de eerste week na de operatie goed mogelijk te lezen, televisie te kijken en achter een computerscherm bezig te zijn. Doe dit met mate.
 • Het is raadzaam om met een kussen extra te slapen, zodat het hoofd niet te laag ligt. Hiermee voorkomt u extra zwelling de volgende ochtend.
 • Na twee weken mag u weer voorzichtig gaan sporten.
 • Heeft u pijn? Dan mag u per dag maximaal vier keer twee tabletten paracetamol (500 mg) innemen.
  Twee weken na de operatie mag u weer make-up aanbrengen op uw ogen, tenzij de chirurg u andere instructies geeft.

Hoe gaat de genezing verder?

De genezing na het corrigeren van de wenkbrauwen verloopt grotendeels op dezelfde manier als bij een ooglidcorrectie. Het enige verschil is dat de wenkbrauw na een correctie soms een paar maanden wat gevoeliger kan zijn op de plek waar de hechtingen zitten. Daar kan de huid ook een klein beetje intrekken. Dit verdwijnt als de hechtingen oplossen. Als de hechtingen zijn opgelost, zijn de wenkbrauwen voldoende vastgegroeid in hun nieuwe positie.
In het begin zullen de littekens nog wat rood zijn, maar na een aantal weken of maanden ziet u die nauwelijks meer.

Wat kost een wenkbrauwcorrectie?

Een wenkbrauwcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hier vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een wenkbrauwcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

 • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
 • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
 • U wordt behandeld door ervaren specialisten
 • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een wenkbrauwcorrectie? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).