Wenkbrauwcorrectie

Wenkbrauwen kunnen gaan verzakken waardoor u het gevoel kunt krijgen dat u steeds uw wenkbrauwen optrekt. Een wenkbrauwcorrectie (browlift) is een veel voorkomende ingreep met een groot effect. De wenkbrauwen komen hoger te staan waardoor u geen vermoeide of sombere uitstraling meer heeft, maar een stralende en frisse blik zonder daar moeite voor te doen.

Deze behandeling valt niet binnen de verzekerde zorg
  • Uitgevoerd door  een gespecialiseerd team van KNO-artsen die gespecialiseerd zijn in plastische aangezichtschirurgie
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Meld je aan voor de voorlichtingsavond of gratis intake

Consult wenkbrauwcorrectie

Bij een vermoeide blik wordt de verklaring meestal gezocht in een teveel aan ooglidhuid. Dit is te verhelpen middels een bovenooglidcorrectie. In veel gevallen zal dat echter niet het enige probleem zijn, maar blijken de wenkbrauwen mede verantwoordelijk doordat ze tot op de rand van de oogkas of zelfs eronder gezakt zijn. In overleg met de arts zal beoordeeld worden wat de beste behandeling is voor die zware ogen en vermoeide blik, hetgeen onder andere afhankelijk is van waar het huidoverschot zich bevindt.

Als u overweegt een wenkbrauwcorrectie te laten doen, kunt u een afspraak maken met een van onze gespecialiseerde artsen. Tijdens dit consult bespreekt u met de arts uw klachten en wensen. U krijgt uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ingrepen. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat u goed geïnformeerd een besluit kunt nemen.

Voorlichtingsavonden

We houden bovendien regelmatig voorlichtingsavonden. U ontvangt dan uitgebreide informatie van de arts over de behandeling. Ook kunt u op zo’n avond een 1-op-1 gesprek aanvragen, om uw persoonlijke vragen en wensen door te nemen. Meer info en aanmelden.

 

 


De wenkbrauwcorrectie behandeling

Wat gebeurt er precies tijdens een wenkbrauwcorrectie?

Hangende wenkbrauwen kunnen ook via een bovenste ooglidcorrectie worden “gelift” hetgeen onder plaatselijke verdoving kan geschieden. Via een sneetje in de natuurlijke huidplooi ongeveer een kleine centimeter boven de ooglidrand wordt de wenkbrauw losgemaakt van het onderliggende bot. Dit is hetzelfde sneetje als voor de bovenooglidcorrectie wordt gemaakt. Als de wenkbrauw voldoende losgemaakt is, kan die vervolgens in de gewenste positie worden bevestigd met twee hechtingen aan het botvlies. De huid wordt dichtgemaakt met hechtingen die een week moeten blijven zitten, liefst samen met de pleisters.

Hoe kan ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op een wenkbrauwcorrectie?

De operatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Ter bevordering van een optimale genezing raden wij roken af vanaf 3 weken vóór tot 3 weken na de ingreep. Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt moeten die voor de operatie worden gestopt. De arts zal dat met je bespreken. Gelieve voorafgaand aan de ingreep geen cosmetica (dagcrème, eyeliner, mascara etc.) te gebruiken en alle sieraden (ook ringen, horloges etc.) thuis te laten.

Wij adviseren om één uur voor de ingreep 2 tabletten van 500 mg paracetamol in te nemen (zie ook de regel bij nazorg).
Arnica zalf of druppels (voor en/of achteraf) hebben geen bewezen meerwaarde, doch er bestaat geen grondig bezwaar tegen.


Na de wenkbrauwcorrectie behandeling

Wat kan ik eraan doen om de genezing te optimaliseren?
Na de operatie worden er gekoelde gaasjes en een zogenaamde ‘ijsbril’ op uw ogen gelegd. Dit koelen beperkt het dik en blauw worden van de ogen. Het is verstandig om het koelen thuis nog een aantal uren voort te zetten (elk uur 15 minuten). Dit kan op verschillende manieren. Het kan met behulp van de “ijsbril”, stukjes ijs of diepvriesdoperwten in een plastic zakje (niet direct op de ogen, gaasje ertussen).

Wat is er normaal (en wat niet) na een wenkbrauwcorrectie?
Omdat een wenkbrauwcorrectie bijna altijd in combinatie met een bovenste ooglidcorrectie plaatsvindt kunnen de oogleden moeite hebben om helemaal te sluiten. Een spleetje van 2 mm kan overblijven (waardoor licht naar binnen valt) en is normaal. Dit zal zich spontaan herstellen wanneer de zwelling verdwijnt en de weefsels soepeler worden. Een zonnebril kan fijn zijn om het felle licht te temperen. Als het oog desondanks toch geïrriteerd raakt is het verstandig op advies van de dokter oogdruppels te gebruiken.
Wanneer er “vuil” uit het oog komt of de oogleden abnormaal korsterig zijn neem dan contact op met de kliniek. Ook in geval van een kloppend gevoel en/of toenemende zwelling graag de dokter contacteren.
Verder geschiedt de genezing grotendeels op dezelfde manier als bij een bovenste ooglidcorrectie, zij het dat de wenkbrauw een tijd lang (paar maanden) gevoeliger kan aanvoelen op de plek waar de hechtingen zitten. Op die plek kan de huid ook een klein beetje intrekken hetgeen met het oplossen van de hechtingen verdwijnt. Op dat moment is de wenkbrauw opnieuw voldoende vastgegroeid in zijn nieuwe positie.

Hoe lang duurt de genezing en wat mag ik wel/niet na een wenkbrauwcorrectie?
De hechtdraden worden na een week verwijderd, en er zitten pleistertjes op de oogleden die je het beste zo lang mogelijk (een week dus) laat zitten. De hechtingen niet nat maken en niet te warm douchen. In die tijd is het goed mogelijk te lezen, op een computerscherm of televisie te kijken. Je kan het beste met 2 kussens slapen en met het hoofd dus niet te laag te liggen, dit ter vermijding van zwelling (die in de ochtend erger kan zijn). Niet bukken en tillen in de eerste week na de ingreep om spanning op de oogleden te vermijden. Na 2 weken mag je weer voorzichtig gaan sporten.
Bij pijn mag je maximaal vier maal per dag twee tabletten paracetamol van 500 mg innemen.
Twee weken na de operatie kun je weer make-up op de oogleden aanbrengen, tenzij de chirurg daar andere instructies over geeft. In het begin kunnen littekens wat rood zijn, maar ze zullen na een aantal weken of maanden nauwelijks zichtbaar meer zijn.


Prijzen en vergoedingen van de ooglidcorrectie behandeling

Een wenkbrauwcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door verzekeraars.

Hieronder vindt u de prijzen voor de diverse behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Ooglidcorrectie boven€ 890
Ooglidcorrectie onder€ 1.650
Ooglidcorrectie boven plus wenkbrauwcorrectie€ 1.750
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325
Voorhoofdslift/wenkbrauwlift onder lokale verdoving€ 1.975

Prijzen met ingang van 1 maart 2020.
Prijswijzigingen voorbehouden.


 Ervaringen met de ooglidcorrectie behandeling

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze patiënten. U ook – en dat is logisch. Lees daarom hier de reacties van de mensen die bij ons zijn geweest.

Deze reviews komen van ZorgkaartNederland, de grootste en onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg.

Dr. K. Ingels, KNO arts in Mauritskliniek te Nijmegen.

Ik wil mijn waardering over Dr. Ingels uitspreken,
De Dr. was duidelijk met de uitleg over de ooglid correctie,
Hij gaf ons de tijd om vragen te stellen die hij rustig en met zekerheid beantwoorden.

De behandeling;
Bij het binnen komen straalde de Dr. rust uit, stelde mij met zijn zachte vriendelijke stem gerust.
Tijdens de behandeling stelde hij mij leuke vragen om mij af te leiden van de ingreep,
wat zeker voor ontspanning zorgde, ik heb zelf een paar keer moeten lachen.
De zorg na de ingreep was goed.

De controle;
Weer die rust, nam de tijd, controleerde mijn oogleden.
De Dr. stelde de juiste vragen,die al wilde stellen.
De belangrijkste vraag was natuurlijk:
Of ik tevreden was met het resultaat?
ZEKER ben ik tevreden met het resultaat, hoe open mijn ogen zijn geworden
niet meer die vermoeide blik.

Dr. Ingels nogmaals bedankt,
JMC Honing-Kroet.

 

 

Voorlichtingsavonden

We houden bovendien regelmatig voorlichtingsavonden. Tijdens zo’n avond hoort u uitgebreide informatie van de arts over de behandeling. Ook kunt u op zo’n avond een 1-op-1 gesprek aanvragen, om uw persoonlijke vragen en wensen door te nemen.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?