Filler

Rimpels, die het gevolg zijn van een verouderde huid of onderliggend weefsel, zoals de rimpels naast de mond, kunnen behandeld worden met niet-permanente fillers.

Dit betreft onverzekerde zorg
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Rimpels, die het gevolg zijn van een verouderde huid of onderliggend weefsel, zoals de rimpels naast de mond, kunnen behandeld worden met niet-permanente fillers, zoals bijvoorbeeld Restylane® (een hyaluronzuurprodukt) of Radiesse® ( hydroxyapatiet).

De behandeling

Hyaluronzuur (Restylane®)
Restylane® is injecteerbaar, veilig en resorbeerbaar hyaluronzuur van niet-dierlijke (en dus weinig allergische reacties veroorzakend) oorsprong. De veerkracht en de jeugdige contouren van de huid zijn grotendeels te danken aan hyaluronzuur. Deze stof komt in al het levende organismen voor en heeft als belangrijkste functie het binden van water.

Restylane® vormt een natuurlijke aanvulling op het lichaamseigen hyaluronzuur en geeft mede daardoor een hernieuwde, frisse en natuurlijke uitstraling. Eén van de grote voordelen van Restylane® is dat het langdurig effect sorteert, doch niet permanent is. Restylane® is een uitgebreid beproefd en volkomen veilig product. Restylane® is geschikt voor zowel fijne huidrimpeltjes als diepere groeven, zoals bijvoorbeeld rond de mond.

Hydroxyapatiet (Radiesse®)
Radiesse® is een injecteerbare dermale filler die bestaat uit calciumhydroxyapatiet en een gel. Calcium hydroxyapatiet is het voornaamste minerale bestanddeel van botten en tanden. De gel bestaat uit water en glycerine. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, tevens zorgt het voor een duurzaam effect door stimulatie van eigen bindweefselvorming. Zowel de gel als de microsferen worden in de loop van de tijd geleidelijk volledig afgebroken door uw lichaam.

Radiesse® bestaat uit biocompatibele materialen die al ruim 20 jaar in de medische wereld worden gebruikt en hun effectiviteit hebben bewezen. Het is niet nodig om voorafgaand aan de behandeling een allergietest te doen, omdat de microsferen van Radiesse® uit lichaamseigen stoffen bestaan. Er zijn geen complicaties van het middel bekend, zoals granuloomvorming (permanente ophoping) of verplaatsing van de rimpelvuller.

Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Radiesse zijn: de neus-lippenplooi, mondhoeklijn, wangen, jukbeenderen, traangootje onder de ogen, slapen, kin, kaaklijn, en de wat diepere lijntjes rondom de mond. Men kan niet behandeld worden met Radiesse, indien er al een permanente filler in het te behandelen gebied is gebruikt.

Hoe lang duurt de genezing en wat mag ik wel/niet na inspuiten met een filler?

De duur van de effectiviteit van de behandeling met hyaluronzuur is individueel bepaald en varieert van negen tot twaalf maanden en soms zelfs langer. Dit is van vele factoren afhankelijk, zoals leeftijd, huidtype, levensstijl en gebruik van de mimiekspieren van het gezicht, maar ook van de toegepaste injectietechniek. Radiesse zorgt voor een esthetisch effect dat ongeveer 12 maanden aanhoudt.

Onmiddellijk na inspuiting kan het product wat oneven verdeeld (= hobbelig) aanvoelen. Hier mag op gemasseerd worden om de vloeistof wat egaler te verspreiden. Overigens duurt het bij fillers een paar weken voor het volumedefect definitief is bereikt. In geval van hyaluronzuur moet zich dit nog binden met water, en in geval van hydroxy-apatiet moet de collageen/bindweefselvorming nog op gang komen.

Wat is er normaal (en wat niet) na inspuiten met een filler?

De bijwerkingen van zowel Restylane als Radiesse zijn zeldzaam, voorbijgaand en mild van aard. Hierbij moeten we denken aan een blauwe plek (bloeduitstorting). Dit mag met cosmetica worden weggewerkt.

Wanneer een hoeveelheid hyaluronzuur in het onderste ooglid (te) oppervlakkig terechtkomt, na bijvoorbeeld een behandeling van het traangootje, dat kan dit blauw doorschemeren. Als dit al te storend wordt ervaren dan kan er een afbraakenzym (hyaluronidase) worden ingespoten waarmee het hyaluronzuur verdwijnt.

De injectable hydroxy-apatiet is wit van kleur en dient in de diepe huidlaag geïnjecteerd te worden. Wanneer toch wat product in een te oppervlakkige laag is terecht gekomen kan dit wit doorschemeren aan het oppervlak. Dit kan eventueel behandeld worden door steriel water in te spuiten op de aangedane plek.

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het type, merk en de hoeveelheid filler. Uw arts bepaalt in overleg met U welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Restylane filler 0,5 ml€ 320
Restylane filler 1 ml€ 450
Restylane SubQ 2ml € 775
Radiesse 0,8 ml€ 350
Radiesse 1,5 ml€ 495
Radiesse 3 ml€ 850
Ultra smile 1 ml€ 275
Ultra smile 2 ml€ 425
Ultra smile 3 ml€ 750
Volift 0,5 ml€ 275
Volift 1 ml€ 425
Volift 2 ml€ 750
Volift 3 ml€ 1.075
Voluma 1 ml€ 400
Volume 2 ml€ 725
Voluma 3 ml€ 1.050

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen

Wie zijn uw behandelaars?