Filler

Rimpels, die het gevolg zijn van een verouderde huid of onderliggend weefsel, zoals de rimpels naast de mond, kunnen behandeld worden met niet-permanente fillers.

Dit betreft onverzekerde zorg
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Rimpels, die het gevolg zijn van een verouderde huid of onderliggend weefsel, zoals de rimpels naast de mond, kunnen behandeld worden met niet-permanente fillers. Wij gebruiken voornamelijk Restylane® en Radiesse®. 

De filler behandeling

Hyaluronzuur (Restylane®)
Restylane® is injecteerbaar, veilig en resorbeerbaar hyaluronzuur van niet-dierlijke (en dus weinig allergische reacties veroorzakend) oorsprong. De veerkracht en de jeugdige contouren van de huid zijn grotendeels te danken aan hyaluronzuur. Deze stof komt in al het levende organismen voor en heeft als belangrijkste functie het binden van water.

Restylane® vormt een natuurlijke aanvulling op het lichaamseigen hyaluronzuur en geeft mede daardoor een hernieuwde, frisse en natuurlijke uitstraling. Eén van de grote voordelen van Restylane® is dat het langdurig effect sorteert, doch niet permanent is. Restylane® is een uitgebreid beproefd en volkomen veilig product.

Restylane® is geschikt voor zowel fijne huidrimpeltjes als diepere groeven, zoals bijvoorbeeld rond de mond.

Hydroxyapatiet (Radiesse®)
Radiesse® is een filler die bestaat uit calcium hydroxyapatiet en een gel. Calcium hydroxyapatiet is het voornaamste minerale bestanddeel van botten en tanden. De gel bestaat uit water en glycerine. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, tevens zorgt het voor een duurzaam effect door stimulatie van eigen bindweefselvorming. Zowel de gel als de microsferen worden in de loop van de tijd geleidelijk volledig afgebroken door uw lichaam.

Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Radiesse zijn: de neus-lippenplooi, mondhoeklijn, wangen, jukbeenderen, traangootje onder de ogen, slapen, kin, kaaklijn, en de wat diepere lijntjes rondom de mond.


Na de filler behandeling

De duur van de effectiviteit van de behandeling met hyaluronzuur is individueel bepaald en varieert van negen tot twaalf maanden en soms zelfs langer. Dit is van vele factoren afhankelijk, zoals leeftijd, huidtype, levensstijl en gebruik van de mimiekspieren van het gezicht, maar ook van de toegepaste injectietechniek. Radiesse zorgt voor een esthetisch effect dat ongeveer 12 maanden aanhoudt.

Onmiddellijk na inspuiting kan het product wat oneven verdeeld (= hobbelig) aanvoelen. Hier mag op gemasseerd worden om de vloeistof wat egaler te verspreiden. Overigens duurt het bij fillers een paar weken voor het volumedefect definitief is bereikt. In geval van hyaluronzuur moet zich dit nog binden met water, en in geval van hydroxyapatiet moet de collageen/bindweefselvorming nog op gang komen.

Bijwerkingen zijn zeldzaam, voorbijgaand en mild van aard. Hierbij moeten we denken aan een blauwe plek (bloeduitstorting). Dit mag met cosmetica worden weggewerkt.

Wanneer een hoeveelheid hyaluronzuur in het onderste ooglid (te) oppervlakkig terechtkomt, na bijvoorbeeld een behandeling van het traangootje, dan kan dit blauw doorschemeren. Als dit al te storend wordt ervaren dan kan er een afbraakenzym (hyaluronidase) worden ingespoten waarmee het hyaluronzuur verdwijnt.


Prijzen van een filler behandeling

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het type, merk en de hoeveelheid filler. Uw arts bepaalt in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

 

Restylane filler 0,5 ml€ 330
Restylane filler 1 ml€ 465
Restylane kiss€ 450
Restylane lift€ 525
Radiesse 0,8 ml€ 365
Radiesse 1,5 ml € 510

Prijzen met ingang van 1 april 2019. 
Prijswijzigingen voorbehouden. 

 

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen