Botuline-rimpelbehandeling

Rimpels die ontstaan door overactiviteit van spieren kunnen het beste behandeld worden middels botuline toxine injecties.

Dit betreft onverzekerde zorg
Verzekerde en onverzekerde zorg
Korte wachttijden
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Rimpels die ontstaan door overactiviteit van spieren kunnen het beste behandeld worden middels botuline toxine injecties (botox). Botuline toxine is onder andere geschikt voor de verticale fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, voor de zogenaamde kraaienpootjes rond de ogen en voor horizontale voorhoofdsrimpels. Rimpels rond de mond zijn minder geschikt om met botuline toxine te behandelen vanwege het gevaar op plaatselijke verlammingsverschijnselen.

De botuline-rimpelbehandeling

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie. Een uiterst kleine hoeveelheid van dit eiwit wordt geïnjecteerd in de spiervezels. Deze stof verhindert tijdelijk de overdracht van zenuwprikkeling naar de spiervezels. Dit heeft tot gevolg dat de bovenliggende huid zich zal ontspannen en gladder wordt. Een behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt uitgevoerd met behulp van een aantal injecties met een zeer dunne naald. Dankzij deze zeer dunne naald is het toedienen nauwelijks pijnlijk (bij de injectie ervaar je een wat “bijtende” gewaarwording vanwege de zuurgraad van het product).


Na de botuline-rimpelbehandeling

Vrijwel iedereen kan onmiddellijk zijn/haar normale dagelijkse bezigheden hervatten. Het is beter om de ingespoten plekken niet te masseren. Het is wel goed om tot twaalf uur na inspuiting de behandelde spieren goed te bewegen zodat de stof zich over de spier verdeelt. Het natuurlijke resultaat is na enkele dagen zichtbaar en houdt tot 4-6 maanden aan. Na opeenvolgende behandelingen wordt een langduriger resultaat gezien.

Het toedienen van botuline toxine kent over het algemeen nauwelijks bijwerkingen. Als deze onverhoopt toch optreden zijn ze altijd voorbijgaand en mild van aard, zoals een lokale zwelling of bloeduitstorting.

Een zeldzame bijwerking is dat het ooglid gaat hangen. Dan is er botuline-toxine gediffundeerd (= op de verkeerde plek terecht gekomen) naar het hefspiertje van het ooglid. Oogdruppels kunnen de klachten iets verminderen. Na een paar maanden is de verlamming weer uitgewerkt.


De prijzen van de botuline-rimpelbehandeling

De kosten van behandeling zijn afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Uw arts bepaalt in overleg met u wat voor u het meest geschikt is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Botox 0,5 zone€ 95
Botox 1 zone€ 180
Botox 1,5 zone€ 245
Botox 2 zones€ 315
Botox 2,5 zones€ 355
Botox 3 zones€ 400
Botox 3,5 zones€ 445
Botox 4 zones€ 475

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen