Botuline-rimpelbehandeling

Rimpels en kraaienpootjes die ontstaan door overactiviteit van spieren kunnen het beste behandeld worden middels botuline toxine injecties op een veilige wijze behandeld.

Daarom Mauritskliniek
  • BIG geregistreerde cosmetisch arts
  • Enkel gebruik van tijdelijke fillers
  • Geen verdunde, goedkopere en andere varianten van spierontspanners
  • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
  • U ontvangt paspoort voor injectable registratie

Tijdelijke spierontspanner

Bij Mauritskliniek gebruiken we enkel tijdelijke spierontspanners en fillers van gerenommeerde producenten.

Een natuurlijk eiwit in de spierontspanner voorkomt dat spieren aangespannen worden. Hiermee kunnen we rimpels behandelen die ontstaan door aanspanning van bepaalde spieren. Het deel van het gezicht dat met de tijdelijke spierontspanner wordt behandeld, is doorgaans het gebied vanaf de neus naar boven toe tot aan de haargrens. Ook kan het een oplossing bieden tegen overmatige zweetproductie, migraine of zichtbaar tandvlees bij het lachen. De tijdelijke spierontspanner is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt.


Rimpels die ontstaan door overactiviteit van spieren kunnen het beste behandeld worden middels botuline toxine injecties (botox). Botuline toxine is onder andere geschikt voor de verticale fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, voor de zogenaamde kraaienpootjes rond de ogen en voor horizontale voorhoofdsrimpels.

De botuline-rimpelbehandeling

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie. Een uiterst kleine hoeveelheid van dit eiwit wordt geïnjecteerd in de spiervezels. Deze stof verhindert tijdelijk de overdracht van zenuwprikkeling naar de spiervezels. Dit heeft tot gevolg dat de bovenliggende huid zich zal ontspannen en gladder wordt. Een behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt uitgevoerd met behulp van een aantal injecties met een zeer dunne naald. Dankzij deze zeer dunne naald is het toedienen nauwelijks pijnlijk (bij de injectie ervaar je een wat “bijtende” gewaarwording vanwege de zuurgraad van het product).


Na de botuline-rimpelbehandeling

Vrijwel iedereen kan onmiddellijk zijn/haar normale dagelijkse bezigheden hervatten. Het is beter om de ingespoten plekken niet te masseren. Het is wel goed om tot twaalf uur na inspuiting de behandelde spieren goed te bewegen zodat de stof zich over de spier verdeelt. Het natuurlijke resultaat is na enkele dagen zichtbaar en houdt tot 4-6 maanden aan. Na opeenvolgende behandelingen wordt een langduriger resultaat gezien.

Het toedienen van botuline toxine kent over het algemeen nauwelijks bijwerkingen. Als deze onverhoopt toch optreden zijn ze altijd voorbijgaand en mild van aard, zoals een lokale zwelling of bloeduitstorting.

Een zeldzame bijwerking is dat het ooglid gaat hangen. Dan is er botuline-toxine gediffundeerd (= op de verkeerde plek terecht gekomen) naar het hefspiertje van het ooglid. Oogdruppels kunnen de klachten iets verminderen. Na een paar maanden is de verlamming weer uitgewerkt.


De prijzen van de botuline-rimpelbehandeling

De kosten van behandeling zijn afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Uw arts bepaalt in overleg met u waar de botox het beste tot z’n recht komt.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Intake gratis
Botox 1 zone€ 210
Botox 2 zones€ 395
Botox 3 zones€ 525
Gummy smile vanaf € 110
Bunny lines vanaf € 110
Afhangende mondhoek vanaf € 110
Kinvanaf € 210
Migrainevanaf € 210
Tanden knarsen vanaf € 395

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een cliënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de specialist deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt of cliënten en loopt de wachttijd voor anderen op. Mauritskliniek brengt de kosten van € 35,- voor het niet verschijnen op of te laat afzeggen van de afspraak bij u in rekening.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?