Dhr. dr. Stan Pavel

Dermatoloog

Dermatologie is een vak met vele ontwikkelingen. Wij zijn verplicht om deze ontwikkelingen te volgen, te toetsen en als ze succesvol zijn, toe te passen. Zo houden we onze vak dynamisch.

Dhr. dr. Stan Pavel

Dr. S. Pavel heeft aan de Karel’s Universiteit in Praag biochemie en geneeskunde gestudeerd. Hij woont sinds 1981 in Nederland. Hij werd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam opgeleid tot dermatoloog.

Dr. Pavel is 2x gepromoveerd (1x in de biochemie en 1x in de geneeskunde) voor onderzoek naar huidkanker en huidpigmentatie. Hij heeft meer dan 200 wetenschappelijke artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan en is bestuurslid geweest van meerdere internationale wetenschappelijke verenigingen en adviesraden.

Hij was van 1990 tot 2010 als staflid verbonden aan de vakgroep Dermatologie van het Universitair Medisch Centrum Leiden, waar hij 7 artsen begeleid heeft bij hun promotieonderzoek en heeft bijgedragen aan de opleiding van meer dan 40 dermatologen. Hij was vooral verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling op het terrein van de allergologie en fotodermatologie.

Het is niet verwonderlijk dat hij hoogleraar geworden is. Hij is nog steeds als “visiting professor” in de Dermatologie verbonden aan de Karel’s Universiteit te Pilsen in Tsjechië.

 

BIG nummer: 29023206001

Mijn collega's