Mevr. drs. L. Franken

Cosmetisch dermatoloog  |  Dermatoloog

'In de dermatologie spreekt mij met name de diversiteit van ziektebeelden en patiënten aan. Vaak is aan de buitenkant goed te zien wat het probleem is en is een patiënt goed te helpen. Hierbij begeleid ik mijn patiënten graag.'

Mevr. drs. L. Franken

Drs. Franken volgde haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Nadien werkte zij op de afdeling interne geneeskunde in ‘s Hertogenbosch. Zij keerde daarna terug naar Utrecht om haar specialisatie tot dermato-venereoloog te volgen aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Tijdens haar specialisatie heeft zij zich uitgebreid bekwaamd in de algemene dermatologie.

Zij verdiepte zich in de dermato-chirurgie en -oncologie (huidkanker), flebologie (behandeling van spataders) en kinderdermatologie. Ook ging zij voor zes maanden naar Tanzania om zich daar in te zetten voor de dermatologie. Hierbij leerde zij huidziekten in de donkere huid herkennen en behandelen, alsmede tropische- en importziekten. De aandachtsgebieden van drs. Franken zijn naast de algemene dermatologie, de allergologie, o.a. de begeleiding en behandeling van patiënten met eczeem, de oncologie en chirurgie.

 

BIG nummer: 49911035901

Mijn collega's